Волиняни вирушили в піше паломництво до Почаївської Лаври

Волиняни вирушили в піше паломництво до Почаївської Лаври
11 вихованців Волинської духовної семінарії на чолі із викладачем цієї духовної школи архідияконом Зосимою (Городом) вирушили у піше паломництво до Почаївської Лаври.

Свою дорогу вони розпочали у вівторок 17 червня, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Благочестива традиція здійснювати такі прощі до найбільшої святині історичної Волині існує у ВДС з 1994 року. А цього року, як повідомив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, паломництво є особливим – семінаристи посилено молитимуться за мир в нашій Державі та за спокій душ усіх невинно убієнних під час останніх політичних подій, особливо за українських військових, які загинули, відстоюючи територіальну цілісність нашої держави під час Антитерористичної операції на сході України.

У Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, звідки до Свято-Успенської Почаївської лаври вирушили паломники, молебень за подорожуючих відслужив ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз.

«Ваше паломництво – це жива проповідь про Христа. Адже ви співатимете духовні пісне співи, заходитимете до Божих храмів. По дорозі вам траплятимуться і спокуси, отож ви повинні бути пильними. У такий важкий час ми не маємо права на помилки, отож нехай Господь благословить вас, і Матінка Божа оберігає вас під час вашого паломництва», - із такими словами настанови звернувся до семінаристів ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз.

Провести прочан у дорогу прийшов до Свято-Покровського кафедрального храму і голова паломницького відділу Волинської єпархії архімандрит Аліпій (Сапіга).

Самі семінаристи, як ті, хто вже звершував такі піші паломництва до Почаєва, як і ті, для кого така проща є першою визнавали, що відчувають величезну духовну радість і трепет.

«Паломництва до святих місць є давньою благочестивою традицію. І ми вирушаємо до Свято-Успенської Почаївської Лаври, яка є великою святинею. Там подвизались великі святі нашої землі святі преподобні Іов та Амфілохій Почаївські, які своїми справами, своїм життям показали, що наша Свята Православна Церква є Єдиною, Святою і Апостольською істинною Церквою Христовою. І в цій вірі ми стверджуємось і повинні її триматись», - сказав, у коментарі прес-службі Волинської єпархії вихованець ІV курсу ВДС Роман Мельник.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І аж до гундяєва.....
Відповісти
Останні новини
Волиняни вирушили в піше паломництво до Почаївської Лаври
17 червень, 2014, 15:00