У Луцьку з помешкання виселили сім'ю інвалідів

У Луцьку з помешкання виселили сім'ю інвалідів
У Луцьку з гуртожитку виселили пенсіонерку - інваліда та двох її недієздатних дітей.

Про це стало відомо 17 червня під час засідання комісії з дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцької міської ради, - пише Слово Волині.

Як розповіла Алла Вишневецька, вона, її брат та 71-річна мати мешкали в гуртожитку Волинського технікуму Національного університету харчових технологій з 1982 року. Тоді жінка влаштувалась на роботу вихователькою в гуртожиток і їй надали житло.

Людмила Вишневецька прожила в гуртожитку майже 10 років, проте їй не вистачило 8 місяців щоб це житло стало її власністю – її поклали в психіатричну лікарню, згодом туди ж поклали і її сина, а 7 листопада 2013 року – і доньку. І мати, і син досі прописані в гуртожитку, донька ж на певний час виїжджала до Рівного, тому мусила знятись з реєстрації, а коли повернулась – відновити реєстрацію не змогла.

У всієї сім’ї в документах стоїть відмітка про недієздатність, тож захистити себе самі вони не можуть.

Представник родини журналістка Олена Мороз повідомила, що Людмила Вишневецька досі перебуває в лікарні, проте медики стверджують, що більше не можуть її там тримати, тож жінку потрібно виписувати.

За її словами, поки всі члени сім’ї перебували в лікарні, керівництво технікуму прийняло завідомо протизаконне рішення про їх виселення з гуртожитку, двері замурували, а речі скоріше за все викинули.

Журналістка наполягає, що у керівництва технікуму немає бажання повертати цим людям житло, оскільки вхід замурували, аби ті не могли потрапити всередину свого блоку.

Олена Мороз разом з постраждалою вчора сходили на прийом до прокурора міста Луцька та до прокурора області. Ті своєю чергою пообіцяли розібратись в цій ситуації і взяти її на особистий контроль.

«Лише минулого тижня ми були на виїзному засіданні і бачили ставлення керівництва до вирішення цього питання. Річ у тім, що скориставшись психічним нездоров’ям громадянки, вони виселили її на вулицю без будь-яких правових підстав, просто бажаючи заволодіти даним житловим приміщенням. Хоча повинні були щонайменше дотримуватись судового порядку виселення і друге – повинні були зважати на те, що примусовому виселенню не підлягають особи пенсійного віку без надання іншого приміщення», - каже депутат Луцькради Андрій Осіпов.

Варто зазначити, що недієздатність доньки – Алли Вишневецької стоїть під питанням, оскільки для її визначення не проводилось жодних експертиз. За словами постраждалої, керівництво технікуму просто звело на неї наклеп, сказавши, що вона хотіла спалити себе і кидалась на вихованців технікуму, тобто, становила загрозу для оточуючих. Жінка стверджує, що нічого з вказаних дій не робила і вважає, що суд просто повірив фальшивим свідченням.

Зрештою, депутати вирішили провести виїзне засідання в гуртожитку за участю керівництва навчального закладу. Також обранці громади зійшлись на думці про те, що необхідно подати звернення в прокуратуру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зато східнякам є житло!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку з помешкання виселили сім'ю інвалідів
18 червень, 2014, 08:29