Козацьке свято під Берестечком: програма

Козацьке свято під Берестечком: програма
Протягом трьох днів відбуватиметься відзначення 363-ої річниці бою під Берестечком.

Гарматний «Козацького Стрілецького Братства» Володимир Перчук повідомив програму дійства.

Так, учасники збиратимуться 20 червня. Основні заходи запланували на 21 та 22 червня.

23-го запланували від'їзд.

Нагадаємо, на Волині триває зголошення охочих стати учасниками таборування.

Порядок козацького таборування, Козацької Тризни та вшанування героїв Берестецької битви в с. Пляшева

20 червня 2014 року (п‘ятниця).

Прибуття учасників таборування. Розгортання табору.
Екскурсія до музею (с.Пляшева) та по пам’ятним місцям Берестецької битви (с.Острів і можливо с.Солонів). Залежно від обставин (погодні умови, тощо) екскурсія може перенестись на ранковий час 21 червня (субота).

21 червня 2014 року (субота)


7.00 – 8.00 Підйом, ранкова руханка, вмивання, ранкова молитва.
8.00 – 8.30 Сніданок.
8.30 – 9.00 Розвод добового наряду.
9.00 - 11.30 Заняття з козачатами і молоддю. Екскурсії по табору (екскурсії в Музей і по Полю Битви).
10.00 – 11.00 – Рада Отаманів.
10.00-12.00 Участь у Панахиді в Свято-Георгієвському храмі (бажаючі, які вільні від служби у добовому наряді).
11.30 – 12.30 Демонстрація елементів козацького життя.
13.30 - шикування козацьких делегацій на майдані перед музеєм для вшанування героїв Берестецької битви.
13.50 – Вшанування пам’яті всіх полеглих у Битві - покладання вінків і квітів до Крипти.
14.00 - Хода до Пам’ятника козакам. Відання воїнських почестей та покладання вінків і квітів до Пам’ятника козакам. (Гарматний салют)
14.20 - Хода козацької старшини та поважних гостей до демонстраційного козацького табору - Січі. (Гарматний салют)
14.30 – Проведення Урочистого Козацького Кола.
15.00 – 16.00 Обід.
15.30- 18.00 Екскурсії по табору. Проведення практичних занять з молоддю. Підготовка до козацьких вечорниць.
18.00-19.00 Проведення змагань «Лава на лаву». Місце проведення - майдан перед січчю Козацького Стрілецького Братства.
19.00-20.00 Вечеря.
з 20.00 Козацькі вечорниці, представлення делегацій (спілкування, представлення учасників таборування, художня самодіяльність).
22.30- Урочистий салют (і, можливо,)Купальське вогнище.

ДИВИТИСЯ ФОТО З БЕРЕСТЕЧКА-2013

Неділя 22 червня. 2014 року
7.00 – 8.00 Підйом, ранкова руханка, вмивання, ранкова молитва.
8.00 – 8.30 Сніданок.
8.30 – 9.00 Розвод добового наряду.
10.00-12.00 Участь у Панахиді в Свято-Георгієвському храмі.
11. 30 - Виставлення почесної варти біля пам’ятника козакам. для зустрічі Поважних делегацій, які вшановуватимуть пам'ять полеглих у битві.
9.30 – 15.00 Екскурсії по табору. Проведення практичних занять з гостями табору в стрілянні з лука та ін...
13.00 –15.00 Козацькі розваги біля демонстраційного табору.
16.0 Підсумкова частина (для підведення підсумків таборування): проведення Ради за участю організаторів таборування та всіх осіб, які складають адміністрацію табору;
19.30-20.00 Вечеря.

Понеділок 23 червня 2014року.

Згортання табору та наведення порядку на місцевості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Безумовно, історію свого народу треба знати і шанувати.Але, шановні, отямтеся -іде війна.Може краще за гроші,які збираєтесь потратити на "козацьку" тусовку ,купити бронежилети і відправити хлопцям на війну.Спражнім "козакам" піти захищати Україну,а не вистригати оселедці і трусити ,підперезаними дорогими ремнями, животами на "Тусовці".Слава Україні!!!!!!
Відповісти
Підтримую Галичанку! Це ганебно влаштовувати подібні заходи, коли країна знемагає у війні! Здорові хлопи будуть "таборуватися",влаштовувати "лаву на лаву", ходити урочистою ходою, організовувати екскурсії та вечері коли інші зі зброєю стоять на передовій і дивляться смерті в очі. Щодня маємо інформацію про убитих та поранених, а тут дядьки граються у "войнушку"! Покажіть свою звитягу на полі бою, а не у наметі з чаркою! Ганьба!!!
Відповісти
Не ганьбіть святого місця - Берестечка! Тут полягли справжні козаки, які пролили свою кров за волю України! А ви влаштовуєте гульбище у той час, коли ллється кров інших! Майте совість та сором! Виявіть шану і повагу до загиблих та співчуття матерям, вдовам і сиротам! Припиніть ганьбу - відмініть цей захід! Вас проклянуть живі і мертві! Душі загиблих тут козаків не дадуть вам спокійно жити!
Відповісти
Та чи ви при тямі? Які козацькі розваги, салюти, купальські вогнища?!! Здайте гроші, які плануєте витратити на гульдебан, на потреби армії! Гає дурна кров? - Всі на донорські пункти! Після панахиди у Берестечку - всі до військкомату і на передову!
Відповісти
А що це за дикість така - влаштовувати свято на місці гибелі козаків? Панахида - так! А свято???
Відповісти
Сором за таке козацтво! Війна в Україні - виявіть свій хист зі зброєю на полі бою! В Донбас, а не в Берестечко!
Відповісти
Думала, що Перчук адекватний чоловік та припинить цю недоречну гульню у трагічний для країни час! 176 убитих! Хто приймав божевільні рішення про такі масштабні святкування? Бійтесь Бога! Бійтесь людського гніву! Бійтесь ганьби!
Відповісти
Віталій Дячун - поранений воїн з Волині! Перчук, піди та допоможи хлопцеві, його родині. Подивися йому в очі, розпитай про те, як його поранили, може тобі перехочеться дурью маятися та влаштовувати гулянку на крові!
Відповісти
Той, хто прийняв рішення про такі масові гуляння під час трагічних подій для нашої Батьківщини працює на ворога, на дискредитацію ідеї козацтва! Бо не може козак святкувати, коли в країні війна, коли щодня вбивають її кращих синів! Лиш цинічний дурень тішиться, коли в домі біда!
Відповісти
Щойно по ТБ сказали, що наші хлопці окрім військового спорядження потребують шкарпеток, спідньої білизни, засобів гігієни, питної води! Уявляєте, скільки усього можна було б купити на зекономлені від козацької гульби грошей!
Відповісти
За час АТО загинули 147 українських військових - чом не привід влаштувати козацьке свято?
Відповісти
Вірю, що серед «Козацького Стрілецького Братства» є притомні люди і вони відмовляться від ГАНЬБИ "Козацьке свято під Берестечком".
Відповісти
от як в опері, карабасі, галівудє голі тьолки скачуть - то не кому немає діла.
під час свята можна зібрати гроші на бронежилети та попрацювати з молоддю.
молодь пропита енергетиками та горілкою, виховання необхідне як ніколи!
Відповісти
Так це ж козаки, а не голі тьолки! Різниця має бути? Якби йшлося не про воєнізовані організаціі, а про будь-які інші громадські об'єднання, то куди б не йшло! А тут, коли військові не можуть провести ротаціі, коли з плакатів у центрі міста волають" ти потрібен на Сході", коли не вистачає коштів на найнеобхідніше, коли щодня приходять новини про вбитих, поранених, полонених- ця братія береться гуляти, прикриваючись благородними виправданнями про виховання молоді. Добрий же приклад буде подано!!! Чим же вони відрізняються від голих тьолок з ресторанів? Продажна психологія та ж!
Відповісти
А ви всі чим кращі? сидите в інеті-пишете всяку нісенітницю... так звана "диванна сотня",яка може тільки обсудити та засудити.... А чому ви всі не на Сході, чому? це вам всім ганьба за всі ваші коменти...
Відповісти
А це напевно коменти проплачені...або таке пишуть люди,які навіть уявлення не мають,що там і хто робить..А за Перчука не хвилюйтеся!! він своє діло знає і робить його вправно і на відміну від інших задницю не лиже нікому!!!
Відповісти
Якщо хтось було подумав, що тема викликала супер-ажіотаж серед коментаторів, то спішу повідомити: коментарі від згаданих нижче імен написані з одного комп"ютера.

волинянка 20:42,
Козачка 20:53,
Олег 21:02,
Лучанка 21:05,
Ірина 21:08,
Маруся 21:19,
Перчуку 21:26,
Вільна волинянка 21:36,
Лучанка 21:41,
Козачка 22:52.
Відповісти
Мабуть просто Перчук якомусь ідіоту по вухах надавав, то той і вирішив "помститися", бовдур. Впевнений, що Перчук на коментарі в інтернеті уваги й не звертає. Принаймні він справляє враження людини, яка трохи вище цього
Відповісти
Перчук Перчуком, але ці дибільні коментарі, можливо, й переконали когось у недоцільності проводити свято у Берестечку.
Для таких скажу: якщо на Козацьких могилах цьогоріч не збереться, як щороку перед тим, кілка десятків тисяч людей - це не значить, що вони усі поїдуть відразу воювати на Схід. Тож краще хай з"їздять на те святе місце, і віддадуть шану героям.
А стільки, скільки зробив Володимир Перчук для відродження національного духу, зробив мало хто на Волині. Припиніть, шановна/ний писати десятки коментарів і баламутити людей. І без вас є кому це робити
Відповісти
Була на святі з сином,який був у захваті від козаків, котрі навчали дітей стріляти з лука, кидати списи, розповідали про героічні подвиги козаків, іх незламну волюта .Доречі більшість козаків та молоді були на майдані і далі продовжують допомагати нашим військовим на сході. Біля багаття молоді активісти ділилися думками про подальші зміни, які необхідно впроваджувати якнайшвидше у нашій краіні. Я була приємно вражена, що у нас так багато активноі молоді. А щодо доцільності таких заходів, то вони зараз якраз і дуже потрібні для підвищення патріоьичнлгл виховання. Бо якби всі в Украіні були патріотами, то б і не було цих страшних подій на сході та півдні краіни.
Слава Украіні!
Відповісти
Була на святі з сином,який був у захваті від козаків, котрі навчали дітей стріляти з лука, кидати списи, розповідали про героічні подвиги козаків, іх незламну волюта .Доречі більшість козаків та молоді були на майдані і далі продовжують допомагати нашим військовим на сході. Біля багаття молоді активісти ділилися думками про подальші зміни, які необхідно впроваджувати якнайшвидше у нашій краіні. Я була приємно вражена, що у нас так багато активноі молоді. А щодо доцільності таких заходів, то вони зараз якраз і дуже потрібні для підвищення патріотичного виховання. Бо якби всі в Украіні були патріотами, то б і не було цих страшних подій на сході та півдні краіни.
Слава Украіні!
Відповісти