На Волині міліція «потрусила» аптеки

На Волині міліція «потрусила» аптеки
На Волині виявили 46 фактів правопорушень у сфері легального обігу та порушення ліцензійних умов обігу підконтрольних лікарських засобів у 7 медичних закладах, 10 аптеках та їхніх структурних підрозділах, 29 інших закладах.

Порушення відстежувалися у рамках оперативно-профілактичної операції «Батискаф», що проводилася з 22 березня по 13 квітня 2012 року у Волинській області, повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Основне завдання, яке ставили перед собою правоохоронці, – це перекриття каналів витоку з легального в нелегальний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів.

Відтак задокументовано та порушено 5 кримінальних справ щодо порушення обігу підконтрольних лікарських засобів, як-от збут наркотичних засобів «Суботекс» і «Метадон» – 5 фактів (ст. 307 КК України) та збут сильнодіючого лікарського засобу «Соннат» – 3 факти (ст. 321 КК України).

Окрім того, складено 34 протоколи за ознаками статті 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП, направлено 7 повідомлень до органів ліцензування про виявлені правопорушення.

Під час проведення операції з незаконного обігу вилучено 27 кілограмів прекурсорів, 1160 доз лікарських засобів (59 наркотичних, 1013 сильнодіючих, 14 отруйних та 18 комбінованих).

Усього на території області знаходиться 88 суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на оптову та роздрібну реалізацію лікарських засобів.

У сфері провадження господарської діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, функціонує 83 суб’єкти, які мають на це відповідну ліцензію: 39 лікувальних закладів Міністерства охорони здоров’я, 10 ветеринарних закладів, 17 санітарно-епідеміологічних станцій, 16 промислових суб’єктів, 1 суб’єкт у сфері оптової та роздрібної реалізації лікарських засобів та 9 структурних підрозділів («Волиньфармпостач»).

У ході проведених заходів перевірками охоплено 194 суб’єкти господарювання, з них 21 медичний заклад, 4 аптечних склади, 110 аптек та їхніх структурних підрозділів, 59 інших закладів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.