На ВолиньPost – новий проект «Автостопом по Європі»

На ВолиньPost – новий проект «Автостопом по Європі»
Двоє лучанок – Олена Сідімянцева та Юля Камінська – мають намір здійснити піврічну мандрівку-експедицію в напрямку Марокко, під час якої вони свідомо ігноруватимуть громадський транспорт, проживання в готелях та послуги туроператорів. Пересуватимуться дівчата винятково автостопом і житимуть у місцевого населення.

Олена на Юля переконані, що їхні «авантюрні» засоби виправдає благородна мета експедиції: на власному досвіді довести, що самостійні дівочі мандрівки – це безпечно та цікаво, що світ навколо не такий страшний, як його показує телевізор.

Своїми враженнями від подорожі дівчата щодня ділитимуться з читачами ВолиньPost, а також на сторінках «Мандросвіт. За півроку до Марокко» у Фейсбуці і ВКонтакте.

Учасниці експедиції «За півроку до Марокко» хочуть відвідати більше, ніж 15 європейських країн. Фінішуватимуть в північно-африканській мусульманській країні Марокко. Аби потрапити до останньої, дівчатам, вочевидь, доведеться поступитися принципом автостопу і перетнути протоку Гібралтар на міжнародному поромі.



Наразі в Олени та Юлі триває активна підготовка до експедиції – дівчата збирають інформацію про країни свого маршруту, складають словнички корисних іншомовних фраз і навіть читають Коран, аби не осоромитися в Марокко.

Щоб заощадити грошей на експедицію, дівчата активно працюють самі на себе. Юля пише статті про подорожі, мистецтво, ресторани, театри та музеї. Досвідчений юрист Олена складає договори та позовні заяви для населення, надає консультації в різних галузях права, і також готує статті – про порядок оформлення і вартість закордонного паспорта, про виготовлення віз та отримання страховок, про вибір туристичного спорядження. Разом дівчата продають власні вироби ручної роботи – ляльки-мотанки, сережки тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай би до Краматорська і назад проїхались би автостопом, щоб доказати що світ не такий вже і небезпечний......
Відповісти
Дмитре, до будь-якої подорожі потрібно підходити з розумом :)
Відповісти
Дмитре, до будь-якої подорожі потрібно підходити з розумом. На наш погляд, було б нерозумно лізти під кулі на Сході України. Щойно ситуація там стане мирною, ми обов"язково туди поїдемо!
Відповісти
то точно, мабуть це дуже легко для них поїхати в Краматорськ
Відповісти
Ви вже дістали приплітати те лайно, що на сході. Чому ти не згадуєш про ситуацію в Сирії? Що, байдуже, бо це не в Україні, так?
Відповісти
Ідея гарна. Сподіваюсь, дівчатам вдасться усе задумане зреалізувати. Але чи є сенс порушувати принцип мандрівки і їхати на паромі до Марокко?
Відповісти
Окрім автостопу є ще таке поняття, як гідростоп! Можливо, нам вдасться ним скористатися! Тримайте за нас кулачки)
Відповісти
Молодці!Я вважаю що їхній досвід корисно використати якщо мандруєш з обмеженим бюджетом
Відповісти
Хоробрі українські дівчата
Бажаю гарної подорожі
Відповісти
Лєнусічка, Юлюсічка, успіху вам, ви самі класні....!чекатиму фоточок.
Відповісти
Дякуємо за добрі слова! Людочок, це ти? ;-)
Відповісти
так, мої хороші екстримали....
Відповісти
Чудова ідея подорожувати автостопом) дівчатам бажаю отримати хороший досвід та обов"язково багато позитивних вражень))
Відповісти
Дякуємо за побажання! Досвідом та враженнями будемо ділитися щодня! Слідкуйте за новинами на ВолиньПост та наших сторіночках у соцмережах!
Відповісти
Останні новини
На ВолиньPost – новий проект «Автостопом по Європі»
18 червень, 2014, 12:38