У Луцьку відкладуть встановлення пам'ятника Небесній сотні

У Луцьку відкладуть встановлення пам'ятника Небесній сотні
Виконком Луцької міськради вирішив продовжити строки подачі заявок на конкурс проектів пам'ятника Небесній сотні у місті.

Таке рішення ухвалили під час засідання у середу, 18 червня.

Предстаавник конкурсного комітету Віктор Федосюк розповів, що заявки, які вже подали, не «розкривають дух Небесної сотні» та недостатньо якісні. Він запропонував перенести строки конкурсу та виділити певні кошти, щоб залучити до нього іменитих майстрів.

Федосюк нагадав, що, за традицією, пам'ятники не ставлять раніше, ніж за рік після події, тому і Небесну сотню відзначити монументом він запропонував вже з 2015 року. Натомість зараз можна тимчасово встановити на Меморіалі вічної слави дубовий хрест або камінь.

Секретар Луцькради Сергій Григоренко підтримав Федосюка. Він визнав, що подані вже пропозиції «не розкривають» тему Небесної сотні. Він запропонував встановити «якийсь нестандартний» пам’ятник. Як приклад Григоренко навів монумент, де американські солдати піднімають прапор над Іводзімою.

Заступник міського голови Святослав Кравчук відзначив, що пам’ятник варто присвятити не тільки майданівцям, а й постражалим під час АТО, адже вони теж боролися за країну.

«Давайте до 1 серпня конкурс, але цю справу треба форсувати. Як починаєш довго розтягувати, то немає результату. Якщо буде заявка на фінансовий ресурс, то в липні розберемося на сесії», - додав Кравчук.

Він пояснив, що інформацію про конкурс варто поширити на всеукраїнському рівні, щоб про конкурс дізналися більше митців. Кравчук переконаний, що в Україні знайдуться скульптори, для яких реалізація ідеї важливіша за гроші, хоча переконаний, що без винагороди автор пам’ятника таки не залишиться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відкладуть встановлення пам'ятника Небесній сотні
18 червень, 2014, 13:03