Луцька міськрада вже не хоче розривати договір з облспоживспілкою

Луцька міськрада вже не хоче розривати договір з облспоживспілкою
У Луцькій міській раді хочуть скасувати рішення щодо розірвання договору оренди землі на Завокзальному ринку із Волинською облспоживспілкою.

Про це стало відомо сьогодні, 18 червня, під час засідання постійної депутатської комісії ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою.

На найближчу сесію міської ради хочуть винести проект рішення «Про втрату чинності рішення міської ради від 26.02.2014 № 55/25» (Про припинення договору оренди землі з усіма змінами та доповненнями до нього, укладеного між Луцькою міською радою та Волинською ОССТ та зареєстрованого у Державному реєстрі земель 14.09.2009 за № 040907700468, шляхом його розірвання). Його автором є депутат Євгеній Ткачук.

На засіданні постійної комісії він пояснив свою позицію: скарги на Волинську обласну спілку споживчих товариств з боку підприємців були необґрунтованими і це довела робота тимчасової комісії, відтак і причин розривати договір немає.

За словами Ткачука, два місяці тому в Луцькрада прийняла рішення створити тимчасову комісію, яка б вивчила обґрунтованість скарг підприємців на Волинську обласну спілку споживчих товариств. У складі комісії працювало п’ятнадцять людей. Членами комісії направлені звернення стосовно того чи були якісь суттєві порушення з боку Волинської облспоживспілки. Як виявилося - жодних скарг та порушень.

Спілка уклала договори більш ніж з тисячею підприємців до 2031 року. Решта підприємців не хочуть поспішати, бо їхні договори чинні до кінця 2014 року. Стала ціна оренди 60 гривень за квадратний метр – це найнижча ціна у Луцьку.

«До прикладу на Пасажі той же метр квадратний орендованої території вартує 140 гривень», - сказав депутат.

Правда, як відзначив обранець громади, є проблема з ДСНС: на ринку неможливо зробити проїзд для пожежної машини. Для того, щоб усунути порушення Волинська облспоживспілка звернулася до підприємця Алли Сівак, щоб вона кілька своїх контейнерів зробила меншими. Сівак із цим не згідна, тому вийшов конфлікт інтересів.

Також, як відзначив Ткачук, щороку бюджет міста Луцька отримує від облспоживспілки 4 мільйони 200 тисяч гривень, а це, в нинішній час, сума не мала.

Підтримав Ткачука й голова тимчасової комісії заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. За словами Яковлева, комісія дала доручення трьом структурним підрозділам Луцької міської ради вивчити питання і з’ясувати, чи дійсно є підстави розірвати договір оренди на земельну ділянку з облспоживспілкою.

Питання вивчали: управління земельних ресурсів, управління розвитку підприємництва та реклами і юридичний відділ Луцькради. Вони не знайшли крамоли в діях облспоживспілки.

Заслухавши доповідачів, члени комісії одноголосно підтримали проект рішення Євгенія Ткачука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скаргі обгрунтовані...мороки депутатам не хочеться
Відповісти
Значить, до 2031 року срач під Луцьким замком триватиме.
Відповісти
А до прийняття рішення про розівання договору важко було дати доручення трьом структурним підрозділам? І що це за комісія, до якої входить Горгут, а комісія дає доручення структурним підрозділам міської ради? У місті прокуратура є?
Відповісти
А до прийняття рішення про розівання договору важко було дати доручення трьом структурним підрозділам? І що це за комісія, до якої входить Горгут, а комісія дає доручення структурним підрозділам міської ради? У місті прокуратура є?
Відповісти
"Стала ціна оренди 60 гривень за квадратний метр – це найнижча ціна у Луцьку." - цікаво, якщо я завтра депутату Ткачуку та міському заму Яковлєву здаватиму їх же помешкання в оренду по 60 грн за м. кв - вони теж це розціноватимуть як найкращі умови? Кожен контейнер підприємці встановлювали за свої кошти, а їм ці ж контейнери здають як торгові площі - де логіка?
Відповісти
Останні новини
Луцька міськрада вже не хоче розривати договір з облспоживспілкою
18 червень, 2014, 17:30