За Липинського молилися католицький і православний священики

За Липинського молилися католицький  і православний священики
Близько півсотні науковців зі України, Польщі та Австрії 17 квітня вшановували у селі Затурці Локачинського району пам’ять українського філософа і політичного діяча В’ячеслава Липинського.

Пошанування відбулося у день 130 річниці від народження В’ячеслава Липинського біля його пам’ятника.

У післявеликодні дні пом’янути Липинського під час панахиди прийшли селяни, учасники Міжнародної наукової конференції Волинського національного університету, представники місцевої влади.

Панахиду спільно правили священик католицької церкви Святої Трійці та настоятель православної церкви Святої Параскевії села Затурці.

В'ячеслав (Вацлав) Казимирович Липинський народився 18 квітня 1882 року в селі Затурці. Помер 14 червня 1931 року. Видатний український політичний діяч, історик, історіософ, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму. Один із організаторів Української демократично-хліборобської партії. За гетьманату — посол України в Австрії.

Голова Локачинської РДА Володимир Мазурок і голова райради Василь Демидюк
Голова Локачинської РДА Володимир Мазурок і голова райради Василь Демидюк


«Це постать не пересічна, багато в чому суперечлива, вихована в шляхетський культурі, вирощена серед простого українського люду, вихована в кращих традиціях католицького віри. Ця людина мала високу освіту і дуже широкий світогляд, йшов у розріз популярним на той час популярним на той час поглядам яким мав бути світ і нова модель нового суспільства, чим не завжди розумівся і серед поляків і українців», - розповів декан історичного факультету ВНУ Анатолій Шваб (на фото внизу).





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За Липинського молилися католицький і православний священики
18 квітень, 2012, 12:15