Генерали хімічать із документами загиблих під Волновахою волинян. ВІДЕО

Генерали хімічать із документами загиблих під Волновахою волинян. ВІДЕО
Хоча командувач Сухопутних військ Збройних сил України Анатолій Пушняков обіцяв, що у документах загиблих під Волновахою волинян зазначатимуть про «смерть при виконанні бойової задачі», трапилося інакше.

Про це пише власкор IA ZIK.

Як відомо, під час трагедії під Волновахою 22 травня загинули 16 бійців 51-ї окремої механізованої бригади (місце постійної дислокації – Володимир-Волинський). Із них десятеро волинян, по троє – рівняни та вінничани. Наступного після бійні дня до місця дислокації 51-ї ОМБР завітав командувач Сухопутних військ Збройних сил України Анатолій Пушняков.

На відео видно, що він зокрема визнав розстріл блокпоста боєм. Пушняков обіцяв, що у документах про смерть зазначатимуть про смерть під час виконання бойової задачі.

«Давайте так. Зараз все буде оформлено, як загинув при виконанні бойової задачі. При виконанні бойової задачі!» – заявив солдатам командувач Сухопутних військ.

Однак насправді сталося інакше. Вже 1 червня голова Рівненської облради Михайло Кириллов у власному Facebook зазначив: «В свідоцтвах про смерть наших хлопців, яких вбили біля Волновахи на Донеччині, чиновники спотворили причини та обставини їхньої загибелі. В документах вказано, що солдати загинули «на вулиці» від «поранень внаслідок нападу з метою вбивства чи нанесення ушкодження».

Така ж ситуація із загиблими волинянами. За словами губернатора Григорія Пустовіта, у свідоцтвах про смерть військовослужбовців із Волині зазначається така ж причина смерті. Однак глава ОДА 18 червня запевнив, що в уряді знають про цю проблему і намагаються її врегулювати.

Слід додати, що командувач Сухопутних військ так і не знайшов часу провести в останню путь загиблих солдатів. Навіть попри те, що розстріл під Волновахою був найбільшою трагедією за час АТО до збитого в луганському аеропорту вантажного літака.

«Генерал Пушняков, генерали Хомчак та Колесник не знайшли часу, аби дотриматись християнського звичаю – провести загиблих в останню путь. Цю справу доручили комбригу Яцківу, заочно визначивши саме його виним. Адже саме Пушнякову солдати пообіцяли «прийом» від матерів та рідних загиблих», – нагадав громадський активіст Роман Мартинюк.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порошенко щось дуже довго тяне резину з цим нинішнім пропердівшимся генералететом!
Цих саботажників-зрадників давно пора під зад і розжалувати! Собі вже поробили "учасників" а над людьми знущаються!
Відповісти
Шкода наших простих українських людей, які живуть у такій державі,де толку не доб'єшся. Шкода жінок,матерів і дітей,сестер і братів, батьків загинувших.
Відповісти
Останні новини
Генерали хімічать із документами загиблих під Волновахою волинян. ВІДЕО
19 червень, 2014, 08:29