У Луцьку пояснили, чому дорожчає вода

У Луцьку пояснили, чому дорожчає вода
Основна причина подорожчання послуг водопостачання і водовідведення в Луцьку - нерентабельність чинних тарифів.

"Перш за все хочу наголосити на тому, що розрахунок тарифів на послуги водопостачання та водовідведення на КП "Луцькводоканал" востаннє проводився ще у 2008 році. Надалі відбувалося лише коригування складових тарифу, а з 2011 року - тільки перегляд вартості електроенергії", - цитує прес-служба підприємства директора Івана Корчука, який пояснює причини подорожчання.

"Відповідно ціна більшості складових витрат на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, розміру мінімальної заробітної плати тощо за цей період суттєво зросла, - додає він.

Для прикладу посадовець розповів, що вартість бензину марки А-80 зросла на 65,7%; бензину марки А-92 на 73,6% дизпалива на 68,2%, природного газу для заправки автомобілів на 66,7%.

"Також порівняно з 2010 р. відбувся ріст законодавчо визначеного рівня мінімальної заробітної плати на 63,7%", - додав Корчук.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСЯГИ НОВИХ ТАРИФІВ

Водночас посадовець зауважує, що в Луцьку тариф на воду – один з найнижчих.

"Для прикладу, у Рівному загальна вартість води і стоків буде становити – 10,524 грн. за 1 куб.м, у Житомирі – 9,372, у Миколаєві – 9,876, у Чернівцях – 8,988", - мовив він.

За словами Корчука, підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення буде компенсоване через пільги та субсидії.

"Фінансування витрат, пов'язаних з наданням населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам", - каже чиновник.

"На завершення хочу звернутися до споживачів КП "Луцькводоканал" з розумінням віднестися до збільшення тарифів, а також поспішити повністю розрахуватися з боргами за послуги водопостачання та водовідведення за діючими тарифами. Зробити це варто до 30 червня, бо з 1 липня нарахування будуть проводитись за новими цінами. А щоб не переплачувати, я б радив тим, хто ще не встановив лічильник обліку споживання води, обов’язково це зробити", - насамкінець мовив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вода, ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не смішіть мої тапочки. Яка компенсація через субсидії? Ви пробували їх отримати? Отож бо і воно.
Коли це зросла мінімальна зарплата,якщо остання заморожена урядом,про це всім відомо та не вам. Що це за фокуси про оплату стоків.
Менше витрачайте на своє будівництво ,тобто всього свого "генералітету". Не стидно?
Відповісти
У нас лише собака її пє!
Коли перекипятиш постійно накип! Де та вода "якісна" про яку торочить Романюк з брехливими депутатами?
Наша родина і собака не будуть ставитись із розумінням до дорожчання ціни на воду !!!
Відповісти
а за старої поганої-злодійської влади і зарплати хоч портошку та росли і цини так не скакали і долар по 8 був
Відповісти
Знов грошей навідмивають, пільгами і субсидіями.
Відповісти
дорожчає вода якої вже гарячої два дні немає))
Відповісти
"Також порівняно з 2010 р. відбувся ріст законодавчо визначеного рівня мінімальної заробітної плати на 63,7%", - додав Корчук.
Шта , я навіть не знаю в кого вона зросла ...
Відповісти
Встановила лічильники,як пропонує директор, отримала субсидію, на смїх карам , но отримала, дають субсидію на воду мені - холодної - 4 куби, гарячої - 2 куби, а для чого мені субсидія на воду, якщо стоять лічильники, для того я їх і поставила, якщо я не використаю 4 і 2, то отримаю борг, питається за що, за економію?
Відповісти
да напевно давно в Луцьку чиновники перестали жителів боятись!!! потрібно приймати міри
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пояснили, чому дорожчає вода
19 червень, 2014, 11:33