У Луцьку - конкурс серед неповносправних «Краса без обмежень». ФОТО

У Луцьку - конкурс серед неповносправних «Краса без обмежень». ФОТО
Неповносправні Волині організували конкурс, яким хотіли закликати до миру в Україні.

Про це сьогодні, 19 червня, розповіла головний натхненник та організатор конкурсу «Краса без обмежень», голова «Волинського фонду активної реабілітації неповносправних» Ганна Гапанюк у коментарі «ВолиньPost».

Захід відбувся у приміщенні філії №10 бібліотеки для дорослих (Київський майдан, 13). Участь у конкурсі взяли близько двадцяти учасників. Це чоловіки і жінки з І та ІІ групами інвалідності.

За словами Ганни Гапанюк, хоч конкурс і називається «Краса без обмежень», однак його формат не передбачає дефіле на подіумі й демонстрацію своєї форми та вбрань. Не є цей захід і конкурсом у класичному розумінні цього слова, адже усі учасники – переможці. Кожен з них заслуговує лише на перше місце, адже мужність, з якою ці люди долають життєві незгоди, повинна викликати лише захоплення і повагу.

«Цим заходом, у не простий для країни час, ми хотіли продемонструвати те, що світ красивий і його потрібно зберегти. Ним ми хотіли закликати до миру. Підтримати наших військових. Адже люди, які постраждають від цих буремних подій, цілком можуть залишися інвалідами. А неповносправному в нашій країні важко жити. Важко тому, що немає зручних приміщень, а якщо є, то не зовсім пристосовані до потреб інвалідів. Немає можливості працевлаштуватися, дорого коштують ліки. Ми просимо усіх, благаємо цілий світ зупинити цю розруху в країні, аби в нас нарешті настав мир», - сказала Ганна Гапанюк.

Також, як відзначила жінка, конкурс покликаний привернути увагу до людей, які своїм життям, важким, є прикладом для наслідування. Вони зайвий раз довели, що інвалідність не є проблемою, а тягарем вона стає для тих, хто психологічно так себе налаштовує.

На відкриття «Краси без обмежень» прибули й представники влади, зокрема заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник департаменту соціальної політики Луцької міської ради Олег Главацький та директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Людмила Сербіненко. Усі вони висловили своє захоплення конкурсантами та пообіцяли свою підтримку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неповносправних? неповносправним може бути велосипед, але не людина. чого не можна написати люди з обмеженими можливостями або люди з особливими потребами?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - конкурс серед неповносправних «Краса без обмежень». ФОТО
19 червень, 2014, 12:59