Уряд не хоче, щоб Кіріл приїжджав в Україну

Уряд не хоче, щоб Кіріл приїжджав в Україну
Українська влада не допустить візиту в Україну патріарха РПЦ Кіріла.

Про це йдеться у заяві директора Департаменту у справах релігій та національностей Мінкульту України Володимира Юшкевича, - пише Еспресо.TV.

"Як стало відомо з багатьох повідомлень засобів масової інформації, на цьому синоді УПЦ, під тиском зовнішніх сил, може бути прийняте рішення про запрошення в Україну Патріарха Московського Кирила. Тому, як керівник органу влади у галузі державно-церковних відносин, хочу повідомити, що згаданий візит у час російської військової агресії, яка здійснюється проти України, є небажаним, провокативним і політично заангажованим", - йдеться у повідомленні.

Юшкевич вважає, що такий візит лише зашкодить Україні, тому він не має бути здійснений.

"Запевняю, що Україна у межах законодавства та законності, зробить усе, щоб цей приїзд не був здійснений на будь яку територію нашої держави, включно з тимчасово окупованою. На мій погляд, такий візит глави Російської православної церкви може породити лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий лише після припинення агресії Росії та повернення всіх нею загарбаних українських територій", - зазначив у заяві він.

Чиновник також заявив, що Україна не дозволить політикам втручатися у внутрішнє життя Церков та релігійних організацій.

Нагадаємо, 17 червня прес-служба Української православної церкви Київського патріархату розповсюдила заяву з приводу того, що УПЦ Московського патріархату планує запросити патріарха Кирила приїхати в Україну, що стане приводом для здійснення перевороту в керівництві УПЦ МП.

Також можна вважати, що головний ідеолог путінізму, очільник РПЦ Володимир Гундяєв (патріарх Кирил), вирішив втрутитися в терористичну війну, яку Росія веде проти Україні на Донбасі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно жидомасони і баптисти не хочуть, щоб приїхав православний священик.
Відповісти
Чергова провокація проти УПЦ
Відповісти
Дуже прикро, коли державний орган робить заяви, керуючись плітками.

На жаль, таку заяву можна розцінювати як спробу тиску та втручання у внутрішні справи Української Православної Церкви. Гадаю, що Священноначаллю слід звернути увагу керівництва Держави та, особливо, міністра культури України, у безпосередньому підпорядкуванні якого знаходиться пан Юшкевич, що молодих державних чиновників треба виховувати в дусі поваги та відповідальності за свої слова та дії, бо заяви треба робити тоді, коли є реальні факти, а не інформаційні провокації, напередодні спростовані нашою Українською Православною Церквою
Відповісти
Це питання церкви а не чиновників. А церква це люди.Що ж це за влада що йде проти людей?Православні люди політикам не вказують хто з політиків інших держав має до нас приїзджати,тому людям які до церкви відношення ніякого не мають не повинні втручатись.
Відповісти
Що ви несете, Надіє! Церква- це люди! А люди це не громадяни своєі краіни, яка нині захлинається в крові від рук російських окупантів? А що ж це за церква, яка відсторонилася ві страждань свого народу і славить ворожого попа? Ви живете у якомуесь паралельному вимірі. Православні люди - це що за біологічна субстанція? Вони не живуть поряд з нами? Іх не цікавить те , що відбувається у нашій державі? Тоді і ви не маєте права виставляти до держави будь- які прерензіі!
Відповісти
Диву даюсь від такого хору "каноніческіх християн" ! Ви у якій краіні живете і у який час?! Чи не ваші сини гинуть від зброі російських окупантів, які познаходили прихист в церквах і монастирях московського патріархату на донеччині? Чи не ваші попи і митрополити благословляли злочинця Януковича та його прихвостнів? Чи не ваші попи сьогодні благословляють на злочин сепаратистів та беруть у руки зброю самі, щоб вбивати украінців? І після цього всього, що відбувається у нас в краіні ви й надалі сунетеся у московські церкви та славите одного з настрашніших ворогів Украіни попа Кіріла Гундяєва, котрий разом з Путіним топить у крові наш народ?!! Ви маєте після цього совість щось патякати про відстороненість церкви від держави? То не живіть у цій державі, якщо так ненавидите іі народ, іі церкву, іі історію! До Москви, до гундяєва у холуі! За законами військового часу - ви зрадники і посібники ворогів! А ворожу московську церкву - під заборону! Як колись Сталін зробив з греко-католицькою церквою!


Відповісти
Піп Гундяєв за своєю політикою вже певно забув "Отче наш". Звичайно треба заборонити йому відвідувати Україну. От коли буде вести себе, як священник, а не як московський політик, тоді нехай і відвідує.
Відповісти
Як він закликав до об'єднання всіх православних територій під Росією, благословляв захват Криму і робив заяви про правильність дій рос. президента, то всі обурювалися, а тепер "не пускають православного священника"? Я не проти священників УПЦ МП нашої області, але проти приїзду Кирила. Не потрібно зараз до нас їхати. Кожен це розуміє. Мені так здається.
Відповісти
НЕ ТРЕБА ПРИЇЖАТИ!!!! В нас немає хіба своїх Архієреїв
Відповісти
Глава Киевского патриархата Филарет пригрозил Святейшему Патриарху Московскому и Всея Руси Кириллу устроить «тёплый приём», если Кирилл «осмелится приехать в Украину». В РПЦ ответили НСН, что не в их правилах комментировать заявления «киевского самозванца», но объяснили, что к чему…

Киевский патриарх Филарет пообещал Святейшему Патриарху Московскому и Всея Руси Кириллу «встретить его так, как он того заслуживает». Филарет также добавил, что не уверен, что Патриарх Всея Руси рискнет приехать в неспокойный Киев, сообщает УНИАН. «Если осмелится приехать в Украину, то увидит, как его встретят – встретят так, как он этого заслуживает», – сказал Филарет, отвечая на вопросы журналистов.

Напомним, накануне Святейший Патриарх Московский и Всея Руси Кирилл выступил с обращением, посвященным ситуации на Украине. Он отметил, что не может быть ничего более важного и близкого к сердцу, чем продолжающееся братоубийство, которое уносит все новые жизни. Кирилл обратился ко всем, от кого зависит принятие решений, и призвал немедленно остановить кровопролитие, вступить в реальные переговоры для установления мира и справедливости.

Диаметральное поведение двух патриархов НСН прокомментировал протодиакон РПЦ Андрей Кураев:

«Официальная реакция РПЦ (на слова Филарета – ред.) вряд ли последует – обычно наши спикеры не замечают этого самозваного патриарха Украины. Не могу, кстати, не отметить радостное совпадение: накануне Патриарх Кирилл выступил с призывом к сторонам о прекращении огня, и сразу вслед за этим в разговоре двух президентов – Путина и Порошенко – украинский лидер сказал, что он в одностороннем порядке готов дать приказ о прекращении огня на востоке Украины. В этом смысле позиция Патриарха Кирилла совершенно не выглядит антиукраински. И нельзя не отметить этого радостного совпадения, пусть хотя бы и пока только на словах», — сказал НСН Кураев.

Во время сегодняшнего общения с журналистами патриарх Филарет уточнил, что Украинская Православная Церковь по-прежнему поддерживает военные действия армии на юго-востоке страны. «Захватчик вторгся в наш дом, мы должны его выгнать. Если среди жителей Донбасса есть искренне верующие, они не должны убивать собственных сограждан. Те же, кто пришел из-за границы за деньги убивать украинцев, должны быть ликвидированы», – цитирует Филарета портал Сегодня.ua.

«Думаю, что это опрометчивые суждения для любого религиозного деятеля, — комментирует НСН реплику Филарета Андрей Кураев. — Когда ты не обладаешь всей полнотой информации о том, в чём именно военные действия состоят, не торопись высказывать всецелую солидарность. Одно дело – быть всей душою с солдатиком, который прячется в окопе от миномётного обстрела или бомбёжки, и другое дело – если речь идёт о действиях настоящих карателей», -заявил протодиакон РПЦ Андрей Кураев.
Відповісти
http://www.day.kiev.ua/ru/blog/politika/poslanie-patriarha-kirilla-signal-dlya-nastupleniya-rusofilov
Відповісти
Останні новини
Уряд не хоче, щоб Кіріл приїжджав в Україну
19 червень, 2014, 13:27