Проти Богатирьової порушили справу за розтрату

Проти Богатирьової порушили справу за розтрату
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти колишнього керівника МОЗ України Раїси Богатирьової.

Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) за фактом розтрати держкоштів службовцями МОЗ, в тому числі особисто його колишнім головою, - пише Українська правда з посиланням на прес-службі ГПУ.

За даними Головного слідчого управління Генпрокуратури, йдеться про розтрату 63,5 млн грн при здійсненні упродовж 2011-2013 років закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медпризначення і обладнання за суттєво завищеними цінами.

Крім того, мова йде про розтрату коштів в сумі 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів "Індар" у ПрАТ "По виробництву інсулінів "Індар".

Також Головне управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави ГПУ розпочало провадження за фактом вчинення посадовцями МОЗу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Як зазначили в ГПУ, було встановлено, що ці службові особи умисно, всупереч забороні, безпідставно перерахували товариству бюджетні кошти на загальну суму 6,4 млн грн.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура м. Києва.

У відомстві нагадали, що вже розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб ПрАТ "По виробництву інсулінів "Індар", які умисно протиправно завищили ціни лікарські засоби, що закуповувались МОЗом, чим завдано державі збитків на суму 3,3 млн грн (ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проти Богатирьової порушили справу за розтрату
19 червень, 2014, 13:41