На Волині суд став на бік продавців контрафактної горілки

На Волині суд став на бік продавців контрафактної горілки
Суд відмовив правоохоронцям в арешті контрафактної горілки.

У четвер, 19 червня, відбулося два судових засідання з розгляду клопотань старшого слідчого податкової міліції Руслана Байкевича про арешт алкогольної контрафактної продукції, яка належить ТОВ «Міжрегіональні ресурси», - повідомили у волинській Самообороні Майдану.

У першому випадку слідчий клопотав у арешті трьох пляшок горілки «Нове полісся», яку реалізовують у магазинах Волині з метою проведення експертизи продукту, який був виявлений під час обшуку.

Сторона відповідача ТОВ «Міжрегіональні ресурси», адвокат Роман Сидорук, заперечив відеозйомку засідання, мотивуючи позицію тим, що на суді може звучати комерційна таємниця. Суддя Олег Ющук таке прохання задовольнив.

Під час розгляду клопотання Ющук прискіпувався до опису процедур обшуку. Зокрема, довго обговорював те, чому в адресі обшуку вказаний не «провулок», як це є насправді, а «вулиця» Ватутіна у місті Ковелі. Двічі Ющук виходив у нарадчу кімнату проте таки прийняв рішення арештувати конфісковані пляшки.

У другому клопотанні слідчий просив дозволу арештувати уже набагато більше продукції. Загалом було вилучено більше 96 845 пляшок горілки «Нове полісся» на чотирьох складах за адресами:

1. Володимир-Волинський, вул. 20 липня, 89;
2. Володимир-Волинський Привокзальна, 48;
3. Рівне вул. Хмельницька, 20
4. Луцьк, вул. Лідавська, 4, офіс ТОВ «Міжрегіональні ресурси»

Слідчий заявив, що марка горілки є підробленою, рецептура даного продукту Міністерством аграрної політики не видавалася, а тому вказаний продукт не підлягає реалізації на території України, і незаконно розповсюджується.

Щоправда, обшук був проведений 16 червня, а клопотання про арешт було подане аж 19 червня. (Клопотання мало бути подане не пізніше, ніж наступного дня, тобто 17 червня).

Слідчий Байкевич довів до відома суддю, що обсяг роботи був великий, і вкластися у один день було просто неможливо для подання клопотання. Керуючись КПК слідчий, зазначив що це поважна причина для продовження терміну подачі клопотання.

Після розгляду клопотання суддя Ющук ухвалив рішення не дозволяти слідчому накладати арешт на більше 96 тисяч одиниць незаконно виготовленої алкогольної продукції.

Сама ж горілка «Нове полісся», що викликала підозри і стала предметом кримінального провадження, була виявлена на прилавках магазинів в області активістами Самооборони Майдану Волині. Одразу після цього Відділ протидії корупції Самооборони звернувся із заявою до правоохоронних органів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мдааа.....а те,що один з власників нічного клубу "ХХІ" сам "бадяжить" горілку марок "медоф" та "хлібний дар"реалізує її в клубі та продає по всій волинській області і робить це доволі відкрито!!!!!
Відповісти
Суд за грати.
Відповісти
пролюструйте суддю
Відповісти
Все куплено, міжрегіонали завжди торгували і торгують до цього часу лівою горілкою, незалежну перевірку на склад і офіс, і тоді побачим як воно є)
Відповісти
Податкову перевірку на склади!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині суд став на бік продавців контрафактної горілки
20 червень, 2014, 12:04