Солдатські матері заблокували три траси в Україні. ВІДЕО

Солдатські матері заблокували три траси в Україні. ВІДЕО
Одразу в трьох областях на Західній Україні – Львівській, Рівненській та Чернівецькій - сьогодні "паралізовані" траси.

Дороги заблокували родичі військовослужбовців, які нині перебувають на Сході в зоні антитерористичної операції. Їхні матері та дружини вимагають від військового керівництва зробити ротацію і повернути їхніх рідних додому.

Зокрема, в селі Наконечне Яворівського району на Львівщині поблизу українсько-польського кордону дружини та матері солдатів перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп.

Жінки постійно по колу ходять по пішохідному переходу через дорогу, таким чином блокуючи рух транспорту.

Сьогодні стало відомо, що семеро бійців, чиї родичі блокують трасу, загинули під селищем Ямполь Краснолиманського району на Донеччині. Ще сімох військовослужбовців терористи поранили.

Тіла вбитих бійців поки забрати не можуть, адже цього не дають зробити активні бої в цьому районі.

Родичам військовослужбовців зі Львівщини військове керівництво поки не обіцяє ротацію бійців. Натомість жінки погрожують і надалі блокувати трасу. Тим часом другу добу родичі учасників АТО блокують дороги і на Буковині.

Вони перекрили в'їзди в Чернівецьку область у чотирьох районах одразу. Вимоги жінки висувають такі ж, що й матері та дружини військовослужбовців на Львівщині.

Даішники скеровують водіїв в об'їзд, але тисняви не меншають. Розблоковувати трасу до отримання документального підтвердження про ротацію жіноцтво не збирається. Читайте також: АТО реально керує не СБУшник Крутов, а таємничий військовий генерал - Наливайченко Заблокована дорога і біля Рівного.

Водії у пробках там стоять півдня. Протестувальники періодично буквально на кілька хвилин розблоковують трасу, а потім знову безперервно ходять пішохідним переходом упоперек дороги.

Це - попереджувальна акція, кажуть її учасники. Вимога та ж, що й на Львівщині та Буковині: ротація війська на Сході. Якщо її не проведуть, активісти планують або зупинити рух транспорту в обидва напрямки на цілий день, або їхати під Адміністрацію президента в Київ.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За кого і для чого воюєте?
Відповісти
хунта - це проплачені псевдолідери ЛНР та ДНР, яких підтримують іноземні бойовики зі зброєю, отриманою з рук пукіна.
Відповісти
А чому про заблоковану бетонку в районі Лукова незгадали. І Устилуг був блокований сьогодні до вечора точно. Можливо ще немає проїзду до кордону.
Відповісти
Останні новини
Солдатські матері заблокували три траси в Україні. ВІДЕО
20 червень, 2014, 19:07