Волинь - остання в черзі за бронежилетами

Волинь - остання в черзі за бронежилетами
Добровольця батальйону "Айдар" Рустама Хамраєва у пʼятницю, 20 червня, поховали на Волині. Ще двох бійців 51-шої моторизованої бригади очікують «вантажем-200».

Поки одні матері оплакують своїх синів, інші домагаються елементарних засобів захисту для тих, хто в зоні бойових дій, - йдеться в сюжеті ТСН.

Волонтери на зібрані гроші волинським військовим відправили сотні бронежилетів. Місцева влада на їх закупівлю виділила мільйони, але захисної броні досі не має половина бійців.

Матері й батьки, дружини і діти волинських військових у відчаї, вони вчора, 20 червня, знову заблокували міжнародну трасу в напрямку Польщі.

Стверджують, що з часу останнього протесту, так нічого і не добилися: ні людських умов для бійців у таборах і полігонах, ані засобів захисту для своїх рідних. Гроші на броню є, запевняє місцева влада. Виділені три мільйони гривень уже кілька тижнів перебувають на рахунку обласного військкомату.

Проте, за бронежилетами в Україні - черга. Волиняни в цій черзі останні.

За словами керівника мобілізаційного відділу Волинської ОДА Віктора Шрамка, Міністерство оборони України закупляє бронежилети лише одної фірми. Але вони виготовляються у недостатній кількості: щодоби лише 250 штук.

Відразу після похорону добровольця «Айдару» до протестувальників приїхав заступник губернатора Роман Карпюк. Не вмовляти розійтися чи втихомирювати людей, а підтримати їхні вимоги.

Карпюк заявив, що волинська влада вимагає від Міністерства оборони України, щоб розглянули питання стосовно розширення переліку фірм, які б постачали в Україну сертифіковані бронежилети. Ще одна з вимог: аби волинян, які не мають засобів спецзахисту, не відсилали у зону бойових дій.

За кілька годин люди трасу таки звільнили. Проте, запевняють, що ненадовго. Бояться, що все знову закінчиться обіцянками або черговим "вантажем-200".




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.