Україна готується зимувати без російського газу

Україна готується зимувати без російського газу
Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а також іншим міністерствам доручили розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження Україною опалювального сезону без російського газу.

З таким дорученням до міністерств звернувся віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання кризового енергетичного штабу, - інформує прес-служба уряду.

За його словами, план передбачає впровадження комплексу заходів, зокрема, з енергозбереження, заміщення природного газу, його альтернативного постачання тощо.

"Забезпечення стабільної роботи паливно-енергетичного комплексу, особливо в осінньо-зимовий період – завдання, поставлене міністрам під їх особисту відповідальність", – зазначив віце-прем`єр-міністр.

Нагадаємо, 16 червня Росія припинила поставки газу в Україну. "Газпром" подав позов в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма про стягнення з НАК "Нафтогаз України" 4,5 млрд доларів у зв'язку з невиконанням контракту. У свою чергу "Нафтогаз" подав позов на "Газпром" до Стокгольмського арбітражу з вимогою стягнути з "Газпрому" переплату за газ, який російський монополіст поставляв з 2010 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крим без води, Україна без газу- "Красота"
Відповісти