Скандал у волинському селі: не поділили гроші за роботу на виборах

Скандал у волинському селі: не поділили гроші за роботу на виборах
Члени дільничної виборчої комісії з села Дубровиця Камінь-Каширського району заявляють, що під час роботи комісії на останніх президентських виборах їх голова влаштував «сімейний підряд», несправедливо розподіляючи преміальні кошти.

Про це йдеться у листі членів ДВК, який опублікували Вісті Каменя.

На адресу редакції "Вісті Каменя" надійшов лист за підписами членів ДВК № 070221 із села Дубровиця Камінь-Каширського району. Члени цієї виборчої комісії обурені тією нахабністю,з якою голова ДВК в цьому селі фактично привласнив усі преміальні кошти,що були ним отримані по закінченню повноважень виборчої комісії, пише видання.

З цього приводу публікуємо лист решти членів виборчої комісії ДВК № 070221 в с.Дубровиця Камінь-Каширського району:

«Ми, члени дільничної виборчої комісії виборчої дільниці № 070221 хочемо розповісти про те, як відбувався розподіл премії в селі Дубровиця.

Головою ДВК № 070221 був житель нашого села Бігун Микола Миколайович. У четвер, 12.06. вищезгаданий Микола Миколайович розносив по домівках (оце сервіс!) премію для членів комісії – аж по 40 гривень. Заступнику голови, яка їздила в смт. Маневичі і добросовісно виконувала свої доручення –лише 55 гривень і секретарю – 50 гривень із всієї суми 1960 гривень…

З усієї комісії набагато більшими сумами преміювали тільки двох «найактивніших» членів комісії:голову ДВК Бігуна Миколу Миколайовича та члена ДВК... його дружину Бігун Валентину Юріївну. Очевидно ,так вирішили вони вдвох в сімейному колі. Валентина Юріївна написала «липовий» протокол засідання комісії(на якому мали бути розділені преміальні кошти), а Микола Миколайович поставив печатку без відома інших членів комісії.

Після такого «прозорого» розподілу цих коштів члени комісії запропонували голові ДВК зібратися разом і пояснити, як же відбувався розподіл. Ось які пояснення ми отримали:

-983 грн.- одна премія його дружині, Бігун Валентині Юріївні, яка була членом комісії і морально підтримувала свого чоловіка в цій «нелегкій» справі.

-80 грн.- за виготовлення кабінок його братові, Бігуну С.М. Але ж, шановні, за надання цих послуг був складений окремо договір між ОВК і виконавцем і був окремо оплачений!

-100 грн.- за дошки нашому шановному голові, які він приніс для виготовлення кабінок і забрав назад.

-100 грн. – за оренду сільського клубу чи за використання електроенергії, яку використали члени комісії, завідуючій клубом, вищезгаданій Бігун В.Ю., чи, як пояснив Бігун М. М., за те, що прибирала).

З цього приводу хотілося б звернутись безпосередньо до районного керівництва завідуючої клубом з таким питанням: Чому ж у нашому селі клуб відкритий не більше 5 разів на рік? Поцікавтеся в людей! Чому молодь роками(!) не відпочиває в клубі? Було і таке, що ходили до хати завідуючої клубом Бігун В.Ю. і уклінно просили відкрити клуб. Ми вже не говоримо про те, що ніколи не проводилось будь – яких заходів для молоді (конкурси, тематичні вечори). Може, це комусь вигідно? Поясніть, для чого такий клуб, а особливо, коли в країні криза, за ЩО завідуюча клубом Бігун В.Ю. отримує заробітну плату?

Повернімось до розподілу премії. Із цих же преміальних 200 грн. знову ж отримала Бігун В.Ю. як самий «активний» член виборчої комісії. А решту 425 грн. -- розділили між усіма членами комісії . І врешті те, що залишилось, Бігун М.М. знову забрав собі.

Коли ж ми запитали, чому такий розподіл премії, то від голови ДВК почули, що «..ви гною не викидали, не перетрудились, а отримали зарплату!..». Ми зауважили, що працювали не менше, ніж його син, Бігун О. М., який був оформлений на виборчій дільниці водієм, але на дільниці його ніхто не бачив, а отримав Бігун О.М. близько 500 грн. Також цікаво, як же «трудилась» його дружина голови ДВК, щоб отримати в 40 разів(!) більше від інших членів комісії?!

За такі наші питання Микола Миколайович обізвав членів комісії таким словами, що в жодному із словників ну ніяк не можна знайти! Можна було б і посміятися над усім цим, але чогось не хочеться... І приходить на думку народна мудрість: «Не кусай багато, бо можна і вдавитись».

Підпис під цим листом не поставила Мажула Г. М., дочка Бігуна М.М., яка теж була членом комісії. Ось такий сімейний підряд! Можливо потрібно задуматись кандидатам, які пропонують у члени комісії отаких «нечистих» на руку людей.

Насамкінець варто нагадати тих кандидатів в президенти,яких представляли вищезгадані особи . Голова ДВК 070221 в с.Дубровиця Бігун Микола Миколайович був представником кандидата в президенти Маломужа М.Г. , Бігун Валентина Юріївна представляла кандидата в президенти Тимошенко Юлію Володимирівну , дочка цього «сімейного підряду» Мажула Галина Миколаївна – Шкіряка Зоряна Несторовича.

Скажіть хто є членом ДВК , і відразу зрозуміло, що це за кандидат?

Підписи:

Заступник голови ДВК: Решетовська А. Ю.

Секретар ДВК: Бігун Н М

Члени комісії: Бусько Р.Д., Чоп Р. Р., Понєдєльнік Л. І.,

Мартинюк В.В., Сачук Л. М., Юрчик А. М., Бабула Н. А.»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Судячи по підписах під зверненням, не з усіма Бігунами поділилися )))
Відповісти
А від якого кандидата були члени ДВК?
Відповісти
Ха-ха-ха!!! У нашому болоті усе видко. Ох і зірвав куш голова та родина... Просто кайдашева сім*я.
Відповісти
Бігун Валентині Юріївні, яка була членом комісії і мОРАЛЬНО підтримувала свого чоловіка в цій «нелегкій» справі.
Відповісти
Сьогодні в Дубровицю "неочікувано" завітали працівники районної служби УБЕЗ(Управління по Боротьбі з Економічними Злочинами)і беруть пояснення у членів цієї ДВК. Коли люди спитали,чому УБЕЗ приїхала до них в село, мовляв ми ще нікуди не звертались,то убезовці відповіли, що прочитали про цей інциндент в інтернеті..
Відповісти
Кажись, тут було щось згадано про подібних "бігунів" в селах Черче та Підріччя Камінь-Каширського району..
Відповісти
Так , в Підріччі подібні "бігуни" дуже швидко зреагували-провели телефонні консультації із дубровицькими "бігунами".Ті підтвердили факт присутності "органів" для розрулювання цього конфлікту.І вже в неділю вранці в підріччі членам ДВК було доплачено необхідні кошти.Це 100% свіжа інфа.
Відповісти
Бусько Р.Д Зірвала великий кущ на минулих виборах, і хотіла ще.Не тут то було."Жаба задавила" рішила поскаржитись.
Відповісти
Мабуть вона хотіла морально підтримати за гроші..
Відповісти
Останні новини
Скандал у волинському селі: не поділили гроші за роботу на виборах
22 червень, 2014, 12:50