Неякісна музика, проста кухня і шмурдяк – недоліки луцьких кафе і ресторанів

Неякісна музика, проста кухня і шмурдяк – недоліки луцьких кафе і ресторанів
Луцьким кафе, барам і ресторанам не вистачає якісної музики, продуманої концепції і авторської кухні – вважає ведучий рубрики «Смачного Луцька!» Петро Верзун (на фото).

Про це він розповів у своєму інтерв’ю для ВолиньPost’у.

Петро Верзун каже, що Луцьку, на відміну від Львова, не вистачає закладів з легендами, з історичними концепціями.
«Луцьк має багату історію. Поки ж що цю тему експлуатує (в хорошому значенні) «Корона Вітовта», - каже він.

«У Луцьку мало неанонімної кухні. Так, є відомі повари, наприклад Юрій Кондратюк, Юрій Хазіпов. Але добре, коли приходиш в ресторан і знаєш, який кухар тут готує. А у нас більшість страв – це те, що вдома може приготувати будь-яка вправна і грамотна господиня», - зауважив Петро Верзун.

«А ще у нас заклади громадського харчування трохи не встигають за ростом алкогольних уподобань населення. Наші люди давно знають, що вина бувають різні – а не тільки солодкі і не солодкі. Що вина п’ють не тільки жінки. Що конкретні вина підходять до конкретних страв. Що горілка буває різною. Що є культура аперитиву, культура пиття напоїв до десерту тощо. А багато луцьких закладів досі у своїх винних картах відстають. Можна побачити підбір асортименту вин за принципом «чим гарніша пляшка». А 6 пропозицій з десяти будуть шмурдяком», - додав він.

«Серйозний недолік наших ресторанів – музика. Більшість задовольняються телевізором з увімкнутим каналом М1. І навіть якщо ця музика «ні в тин ні в ворота». По-друге, в підборі музики часто орієнтуються на молодіжну аудиторію. А в живій музиці луцьких ресторанів мало справді професійних колективів», - вважає ведучий рубрики «Смачного Луцька!».

Довідка

Шмурдяк - алкогольний напій зазвичай на спиртовій основі, як правило низької ціни і такої ж якості. До шмурдяка можна віднести кріплене вино домашнього виробництва, зазвичай на продаж. У деяких випадках шмурдяком називають низькоякісний портвейн.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ ІНТЕРВ’Ю ПЕТРА ВЕРЗУНА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Луцьку не вистачає грошей, аби пересічні лучани та гості міста могли відвідувати ресторани з "легендою" і без шмурдяку... Будуть гроші - буде й "легенда", й страви за 600 грн. й оригінальні крокодили на мангалі, й кава лювак, а покищо, - Петре, невдячне у вас амплуа... Хоча, погоджуюсь, ресторанну культуру слід підіймати.
Відповісти
Скажу як практик.Все що ти тут написав фігня.
Відповісти
Ви, пане Петре, все правильно підсумували. Але все про що Ви пишете не стосується на жаль маленьких міст та містечок. Авторські кухні, шефи, екзотичні продукти, їх якість і т.п. Луцькі ресторатори подають і продають, аби подешевше, порції побільше, музика з СРСР. Це подобається більшості лучан різного віку. Купівельна здібність падає, культура їжі не піднімається, шашлики понад усе! А пиво здається єдина втіха українського споживача.
Відповісти
Пан Петро, цейво, чо` про горiвку до пива ненаписав.
Відповісти
Не скажу, що у Луцьку "порції побільше"))) Якщо порівняти Польщу, той самий Люблін та Луцьк, то порції у нас - КРИХІТНІ, у порівнянні з ними!
Не треба говорити про спроможність лучан-с-ки їздить на лексусах,БМВ, мерсах, тойотах, що страх,де такі кошти беруться...
ПРОСТО НЕ БАЖАННЯ РОЗВИВАТИСЬ ТА ЗА ТІ САМІ КОШТИ поДАВАТИ ЯКІСНЕ, ЄВРОПЕЙСЬКЕ, а не жидівське чи поліське, аля "італійський стиль та якість" з польським напів сиром та шинкою і так далі...- це вже вибір кожного лучанина та гостя нашого міста де харчуватись і чи вважати,що у нас є реально достойні заклади.
Більш-менш, норм.кухня в Хазіпова, хоча інтер єр необхідно кращий, ціни та нормальні та відношення офіціантів непогане, треба ще багато чого-але це більш-менш щось десь. Фелічита...ну так собі, Базилік-те саме..., Опера і все в ній-взагалі мовчу...,тому в Луцьку як такого СУПЕР КЛАСНОГО ТА СМАЧНОГО закладу і нема..., і ціни у Києві на такі заклади нормальні, такі як в нас на наші "сільські"..., тому досить говорити про кошти!!! Розпочніть з себе!Розпочніть дійсно бути європейцями, а не зароблянням коштів!!!
Відповісти
Переконаний що лучани в основному можуть гордитися своїм ресторанним господарством. Такої кількості якісних, продуманих, концептуальних закладів як в Луцьку немає в жодному співпірному областному центрі України. Я думаю пан "критик" якщо так можна назвати дану людини яка взагалі не має тями в даному бізнесі, перегнув палицю. Щоправда зауваження стосовно музичних каналів - приймається. Закладам нашого міста дійсно бракує орієнтації на регіональну кухню, ту кухню яку хочуть спробувати гості міста, особливо ті що приїхали з-за кордону.
Відповісти
Як кухар з 10-річним досвідом роботи в італійських ресторанах в місті Неаполь хочу підтримати пана Петра.Кожного разу,коли приїзджаю до Луцька я відвідую ресторани з італійською кухнею.І в мене склалось враження що місцеві шефи або без фантазії,або без натхнення до роботи,або,що мені подобаеться найбільше,відсутність кваліфікації та практики.Так,важко навчитися готувати іноземну кухню,не разу не коштувавши її по справжньому,не знаючи базової техніки.Хоча про це повинні подумати
ресторатори.Уся ця іноземна кухня вірвалася на украінський ринок занадто швидко,українці не були готові.Тому ми йдучі в італійський ресторан їмо там спагетті зроблені на украінський манер!!!https://www.google.com.ua/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.lacantinella.it%2F&ei=Y0aoU52CBKTK0QWP-oCwAQ&usg=AFQjCNHGyn748ved0pQPFXrwmcubHdMlbQ
Відповісти
А я з автором погоджуюся.
Відповісти
Погоджуюсь! Але очевидно потрібно пережити "совковком" привиту культуру громадського харчування, себто попит породжує пропозицію, а народ бажае шансончика, горілочки з пивком і харчу ситного у великих порціях!Та й готуваки наші Петром пропіарені, направду лише у стані зародку! приготування їжі-то мистецтво, а споживання не культ, а культура сформована віками.Ми всі має працювати над собою!
Відповісти
для вас ідеал! А як же кухня Неньки? Що - село і люди?
Відповісти
Наш народ ходить в заклади перш за все випити і закусити, відсвяткувати, подивитись футбол і т.д.
Я думаю, неварто говорити, що наприклад непоганий ресторан італійської кухні буде тільки у власника-італійця.
Ціни? Та ви сходіть на ринок і поцікавтесь.
Якісний алкоголь? А де його взяти за адекватні гроші?
Відповісти
Так в нас толком і не має де й поїсти!!! Карабель, швейк-пів на пів,і куча тих піцц! І все! Друзі приїжають з іньших міст-не знаєш куди завести, одне пиво продають!!!
Відповісти
якщо тобі імпонує Корона Вітовта, то чому в Карамелі сидиш???? багато говориш і ніхолєри не робиш! купи, пророби, зроби, подай .... Але спочатку відкрий своє і побачимо, що ти наробиш і що про тебе будуть говорити.
Відповісти
Останні новини
Неякісна музика, проста кухня і шмурдяк – недоліки луцьких кафе і ресторанів
23 червень, 2014, 10:53