«Беркутівцям», які розстрілювали людей на Майдані, можуть дати довічне

«Беркутівцям», які розстрілювали людей на Майдані, можуть дати довічне
Найближчим часом Генеральна прокуратура завершить розслідування щодо причетності трьох "беркутівців" до вбивств активістів Майдану 18-20 лютого цього року.

Про це заявив генпрокурор Віталій Ярема за підсумками дня відкритих дверей у головному слідчому управлінні ГПУ, організованого спеціально для родичів загиблих із "Небесної сотні", - пише ТСН.

Працівники прокуратури обіцяють ознайомити на початку липня обвинувачуваних і потерпілих із матеріалами кримінальних проваджень.

Для цього ГПУ підготувала десятки томів зі свідченнями та іншими даними слідчих (розшукових) дій, на основі яких у кінцевій редакції було сформулювано підозру в перевищенні влади, скоєнні навмисних вбивств та замахів на вбивства за обтяжувальних обставин, уточнює прес-служба Генпрокуратури. На день відкритих дверей у ГПУ прийшли близько 200 потерпілих під час масових убивств.

"Постраждалі отримали можливість детально ознайомитись із зібраними матеріалами, на прохання бажаючих були роз'яснені всі необхідні норми закону, а також порядок проведення слідчих дій, було розпочато процедуру повернення речей загиблих близьким та рідним. Родичі постраждалих (не тільки в Києві, а й на Євромайданах в інших містах України) отримали детальні юридичні консультації", - наголосили в ГПУ.

Ярема сказав, що "встановити істину і притягнути всіх винних у скоєнні злочинів на Майдані залишається нашим головним пріоритетом".

"Згодом обвинувачувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе неупереджено визначити міру вини за масові вбивства на Майдані і покарання – аж до пожиттєвого ув'язнення", - підкреслює прес-служба Генпрокуратури.

Нагадаємо, розслідуванням масових убивств на Майдані Генпрокуратура і тимчасова слідча комісія Верховної Ради займаються вже четвертий місяць. У центрі Києва через криваві події лютого загинуло 105 людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не беркутівцям треба дати довічне, а тим, хто їм віддавав накази!
Відповісти
не пересмикуйте! Довічного заслижили і одні, і інші.
Відповісти
Ви з беркутівців вини не знімайте. Їм треба дати пожиттєве, щоб іншим була наука, що не треба бездумно
виконувати звірячі накази-головою треба думати а не наказами.
Відповісти
Розслідують, і замість покарань дадуть нагороди.
Відповісти
Останні новини
«Беркутівцям», які розстрілювали людей на Майдані, можуть дати довічне
23 червень, 2014, 11:19