У ЄС заборонили імпорт товарів з Криму

У ЄС заборонили імпорт товарів з Криму
Рада ЄС прийняла рішення заборонити імпорт товарів з Криму до Євросоюзу, у зв'язку з відділенням Криму від України.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, - пише Gazeta.ua.

"Ми прийняли принципову позицію, щоб не було імпорту продукції з території Криму в ЄС", - заявив Лінкявічюс, відповідаючи на питання про стратегію невизнання входження Криму до складу Росії, що обговорювали сьогодні на зустрічі глав МЗС ЄС.

"За цим заходом послідують рішення в інших областях, в тому числі в політичній, дипломатичній, фінансовій та торговій", - сказав глава МЗС Литви.

Як раніше повідомлялося, рада ЄС 23 червня "розгляне стратегію невизнання приєднання Криму до Росії". Єврокомісія оцінює юридичні наслідки відділення Криму від України і пропонує набір економічних, торговельних і фінансових обмежень з їх негайним застосуванням. Рішення про введення економічних санкцій ЄС проти Росії може бути ухвалене тільки на саміті спільноти на рівні глав держав та урядів - найближче засідання пройде 26-27 червня.

Зокрема, ЄС має намір до кінця червня 2014 ввести заборону на імпорт вина та інших товарів з Криму в зв'язку з санкціями проти Росії через приєднання півострова.

Як компенсацію Україні пропонуються режим найбільшого сприяння у зовнішньоекономічній діяльності з боку ЄС, створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом (позитивний ефект від зняття торгових бар'єрів для України в ЄС оцінюють в € 500 млн на рік) і підключення до механізму ENPI (програма добросусідства і партнерства з семирічним бюджетом € 12 млрд).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЄС, Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У ЄС заборонили імпорт товарів з Криму
23 червень, 2014, 16:40