У НАТО кажуть про триразове збільшення кількості військ Росії на кордоні

У НАТО кажуть про триразове збільшення кількості військ Росії на кордоні
У Північноатлантичному альянсі заявили про збільшення втричі кількості російських солдатів поблизу українських кордонів.

Новий контингент, як вважають у НАТО, має високу оперативну готовність і може бути негайно задіяний у разі отримання відповідного наказу, - пише Дзеркало тижня з посиланням на Deutsche Welle.

"Те, що ми бачимо на кордоні не є прогресом на шляху до деескалації, це крок назад", - заявила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен минулого тижня заявляв про збільшення числа російських військ поблизу кордону з Україною. На його думку, все виглядає так, ніби Росія і надалі розглядає для себе можливість втручання в український конфлікт. Генсек НАТО вважає, що міжнародне співтовариство має переконливо відреагувати на дії Москви. Такою реакцією могло б стати введення економічних санкцій проти Росії, сказав Расмуссен.

У свою чергу голова МЗС Великобританії Вільям Хейг у понеділок, 23 червня, заявив журналістам, що Євросоюз готовий до введення нових санкцій проти Росії, якщо в цьому виникне необхідність. "Путіну не варто сумніватися в тому, що ми в ЄС готові до застосування подібних заходів. Щодо підготовки більш широких санкцій проти Росії вже зроблено чимало роботи", - сказав Хейг.

Нові, насамперед, економічні санкції проти Росії, враховуючи небажання Москви сприяти деескалації військового конфлікту в східних регіонах України, можуть стати темою обговорення на саміті ЄС найближчої п'ятниці, 27 червня.

Президенти США Барак Обама і Франції Франсуа Олланд, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель вже пригрозили Росії посиленням санкцій в тому випадку, якщо Москва не застосує свій вплив на збройних проросійських бойовиків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У НАТО кажуть про триразове збільшення кількості військ Росії на кордоні
23 червень, 2014, 17:38