Комбат «Айдару» вимагає відмінити рішення про ліквідацію батальйону

Комбат «Айдару» вимагає відмінити рішення про ліквідацію батальйону
Командир батальйону територіальної оборони "Айдар" Сергій Мельничук переконаний, що керівництво Міноборони було неправильно поінформоване про останній інцидент з батальйоном - нібито самовільне рішення штурму терористичних угруповань в Луганську без узгодження з АТО.

Про це він заявив під час прес-конференції журналістам, - пише Gazeta.ua з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Мельничука, це був не самовільний наступ, а вимушена контратака. Він повідомив, що після останнього бою йому надійшло розпорядження залишити передові позиції безпосередньо перед Луганськом, відійти вглиб на основне місце дислокації з подальшим виведенням батальйону із зони АТО і передачі його в оперативне командування "ЮГ" з подальшим розформуванням.

"Мене звинуватили в тому, що я покинув підрозділ під час бою, я хочу це спростувати - коли йшов бій, я був на передовій", - сказав він.

Командир "Айдара" відзначив, що наказ про розформування батальйону був підписаний міністром оборони 20 числа і до 23 числа "Айдар" має вийти з зони АТО.

"Наскільки мені відомо, пан Парубій (секретар РНБО - ред.) додзвонився до президента, або навіть у них була зустріч. Було віддано усне розпорядження призупинити дію цього наказу, що мало бути підтверджене письмовим наказом", - сказав він.

У той же час, за словами Мельничука, офіційного розпорядження про призупинення наказу Міноборони ще не надходило.

Мельничук підкреслив, що батальйон в основному сформований з місцевих мешканців Луганська та області.

"Якщо батальйон зараз буде виведений за межі області, сім'ї бійців залишаться без захисників, що може спровокувати конфлікт. Якісь гарячі голови намагаються розпалити цей конфлікт", - додав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, Мельничук повідомив, що якщо рішення про розформування не буде скасоване, бійці батальйону залишаться захищати свою територію з особистими мисливською і трофейною зброєю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Комбат «Айдару» вимагає відмінити рішення про ліквідацію батальйону
23 червень, 2014, 18:08