«Айдар» не розформовуватимуть

«Айдар» не розформовуватимуть
Президент Петро Порошенко взяв під контроль ситуацію зі спробою розформувати батальйон "Айдар".

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Андрій Парубій в ефірі "Свободи слова" на ICTV, - пише Українська правда.

"Дії батальйону є не лише адекватними, а й героїчними. І я впевнений, що те непорозуміння, яке відбулося з витоком інформації про якийсь наказ (щодо розформування батальйону) є швидше результатом бюрократії, аніж політичної дії", - сказав він.

"Президент України Петро Порошенко особисто взяв під контроль ситуацію. Він призупинив будь-які дії і накази стосовно 24 батальйону територіальної оборони, і я впевнений, що Порошенко відслідкує всю ситуацію і зможе прийняти правильне адекватне рішення стосовно батальйону "Айдар", - додав Парубій.

Водночас заступник міністра оборони Ігор Кабаненко заявив, що "Айдар" існуватиме і надалі.

"Такі пропозиції або такі наміри, які стосувалися можливості розформування батальйону, скасовані. Сьогодні прийнято рішення міністром оборони... І батальйон буде існувати і продовжувати виконання своїх завдань саме в тих рамках і в тих параметрах, які визначені законодавством: є стаття 18 закону про оборону, там розписані всі завдання територіальної оборони", - сказав він.

Як відомо, Мельничук заявив про спроби розформування батальйону.

17 червня 4 бійці батальйону "Айдар" загинули під час сутичок з терористами біля Луганська.

18 червня Міністерство оборони запропонувало підпорядкувати керівництву АТО батальйони територіальної оборони, які залучаються до виконання завдань в рамках антитерористичної операції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.