Як на Волині змагаються юні туристи. ФОТО

Як на Волині змагаються юні туристи. ФОТО
На турбазі «Юний турист» обласного Центру туризму, спорту та екскурсій у селі Лище Луцького району відбувся 59-ий зліт юних туристів.

Понад 160 спортсменів - переможців районних та міських туристських змагань взяли участь в злеті, - повідомила завідувач інформаційним відділом Центру Ольга Яцюк.

Протягом чотирьох днів юні туристи змагалися у трьох видах туризму - пішохідному, велосипедному і водному та долали комбінований туристський маршрут.

На комплексній дистанції з естафети водного та велосипедного туризму, змагання якої складались з водного етапу «Слалом» на байдарці та двох велосипедних ділянок – «Тріал» та «Фігурне водіння», кращі результати у молодшій групі продемонстрували команди Рожищенського, Маневицького та Камінь-Каширського районів, у старшій групі – лідерами стали знову представники Рожищенського, Камінь-Каширського районів, а також спортсмени з Луцька.

У командних змаганнях з техніки піхошідного туризму юні туристи долали дистанції ІІ та ІІІ класу. «Смугу перешкод» складалась різноманітних підйомів, спусків, траверсу схилу, навісної переправи, транспортування «потерпілого». Спортсмени продемонстрували хороший рівень підготовки. У даному виді найсильнішими знову ж стали школярі Рожищенського району та Луцька, а також команди Камінь-Каширського та Старовижівського районів.

У третій день команди долали 6-ти для молодшої та 8-ми кілометровий для старшої групи комбінований туристський маршрут. Під час міні походу юні туристи демонстрували вміння орієнтування на місцевості - за картою, заданим азимутом, легендою; виконували спеціальні завдання – опис лісу, озера; вимірювали висоту та відстань до об’єкту, розпалювали багаття, надавали долікарську допомогу, виконували топографічну зйомку місцевості. Найкраще подолали дистанцію та набрали найбільше балів за завдання на маршруті обидві команди Луцька.

Крім змагальної спортивної частини, діти приймали участь у конкурсах «Туристської пісні», «В’язання вузлів», «Туристського табору».
Така насичена програма давала можливість кожній команді проявити себе з кращого боку. Результати підводились окремо серед старшої та молодшої вікових груп.

Отож, турнірну таблицю серед старшої вікової групи очолили команди Луцька, Камінь-Каширського та Рожищенського районів, серед молодшої вікової групи – школярі Рожищенського, Камінь-Каширського та Маневицького району. В загальному заліку серед делегацій на 59-му обласному туристичному зльоті володарями переможного кубку стали юні туристи Камінь-Каширського району, друге місце посіла делегація Рожищенського району і третє у спортсменів м.Луцька.

Переможці та призери отримали грамоти управління освіти і науки облдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як на Волині змагаються юні туристи. ФОТО
24 червень, 2014, 10:25