«Волиньгаз» перевіряє обладання в оселях лучан

«Волиньгаз» перевіряє обладання в оселях лучан
Працівники ПАТ «Волиньгаз» разом із соціальними службами обласного центру відвідають майже тисячу квартир у Луцьку, де мешкають інваліди, немічні та одинокі люди похилого віку, щоб обстежити газове обладнання.

Планове технічне обслуговування (ПТО) проводиться безкоштовно з метою виявлення витоків газу і запобіганню аварійних ситуацій, - повідомили у прес-службі товариства.

Про проведення ПТО мешканців інформують заздалегідь, щоб слюсарі могли отримати доступ до помешкань.

Однак, не кожен господар може самотужки впустити газовиків через поганий стан здоров’я. Тому ПАТ «Волиньгаз» розпочав співпрацю з Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Луцька, працівники якого опікуються одинокими пенсіонерами, ветеранами війни і праці, інвалідами. Соціальні робітники зголосилися забезпечити доступ у тисячу квартир своїх підопічних, яких обслуговують на дому.

«Люди похилого віку часто користуються морально застарілим обладнанням, тому до таких споживачів повинна бути особлива увага. Щоб не оминути немічних й одиноких, ми й розпочали співпрацю з міськими соціальними службами», - розповідає голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Представники газового господарства повинні чітко зазначати ціль свого візиту та пред’явити службове посвідчення.

Споживач у свою чергу має забезпечити доступу працівникам газового господарства до своїх помешкань для проведення ПТО (ст.29 Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених Постановою Кабінету міністрів від 09.12.1999 р. №2246).

Квартири та будинки, в яких встановлені лише газові плити підлягають плановому технічному обслуговуванню один раз на 3 роки. Квартири, у яких встановлені колонки, котли, печі, конвектори та інше газове обладнання обслуговуються щороку. Під час ПТО перевіряють наявність тяги в димоходах, щільність газопроводів, проводять дрібний ремонт газового обладнання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волиньгаз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волиньгаз» перевіряє обладання в оселях лучан
24 червень, 2014, 10:54