Луцьк може отримати 14 мільйонів євро, яких добивається понад два роки

Луцьк може отримати 14 мільйонів євро, яких добивається понад два роки
Цього року Луцьк може отримати 14 мільйонів євро на модернізацію системи теплопостачання міста.

Луцька міська рада, ДКП «Луцьктепло» уже близько двох з половиною років ведуть перемовини з Європейським банком реконструкції і розвитку щодо отримання кредитних та грантових коштів, - повідомили у прес-службі міської ради.

24 червня відбулася чергова зустріч міського голови Миколи Романюка, його заступників Тараса Яковлева та Лариси Соколовської, керівників структурних підрозділів міської ради, ДКП «Луцьктепло» з представниками ЄБРР.

Обговорено попередні умови фінансування Проекту модернізації інфраструктури теплопостачання у місті Луцьку, а також інші кроки щодо підготовки та реалізації цього документу.

Провідний банкір Дар’я Кочубинська повідомила, що Європейський банк реконструкцій і розвитку затвердив фінансову структуру проекту. Кредит становитиме 10 мільйонів євро та 4 мільйони євро грантових коштів. З 10 мільйонів: 7 мільйонів - це кошти ЄБРР, а три - з Фонду Чистих Технологій.

Вона наголосила, що нині необхідно погодити попередні умови фінансування. По тому проект подадуть на остаточне погодження ЄБРР. За її словами, після цього відбудеться підписання документу та реалізація самого проекту модернізації центрального теплопостачання міста.

Микола Романюк подякував Кочубинській за роботу над реалізацією цього проекту. Він зазначив, що весь пакет має бути внесений на розгляд та затвердження депутатів міської ради.

Дар’я Кочубинська повідомила, що в липні вони будуть готові провести презентацію проекту для депутатського корпусу міської ради та ознайомити їх з його особливостями. По тому обранці громади Луцька вже будуть приймати остаточне рішення.

У свою чергу зауважив, що над Проектом працювали довго.

«Були взяті до уваги всі наші та їхні зауваження. На сьогоднішній день я, як керівник підприємства, вважаю, що умови прийнятні. Документ на сьогоднішній день допрацьований і ми готові його підписати», – наголосив він.

Микола Романюк зазначив, що все це робиться для територіальної громади міста Луцька.

«За рахунок грантових коштів передбачається спорудження котла на альтернативному паливі. Його планують встановити в районі підшипникового заводу. Він дасть можливість у неопалюваний період підігрівати воду без використання газу. У 200 житлових будинках буде встановлено індивідуальні теплові пункти, які дадуть можливість регулювати подачу теплоносія та його температуру у кожному будинку окремо», - розповів міський голова.

«Завдяки кредитним коштам вдасться модернізувати систему теплопостачання. Зокрема, планується проведення заміни мереж, пальників у котлах, виведення з експлуатації підвальних котелень, модернізація та реконструкція котелень і центральних теплових пунктів. Завдяки цим заходам вдасться зменшити витрати на теплопостачання та покращити якість надання послуг лучанам. На його переконання, це дуже важливий проект і його треба було реалізовувати ще багато років тому», – зауважив Микола Романюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ти ситуацію із керівництвом луцьк тепла розрулив...?? мулька якась
Відповісти
хто там із керівництва ЛуцькТепла був присутній! ?
Відповісти
під який відсоток ? й хто ж розплачуватиметься за кредить..й чи це рентабельно..мм...
Відповісти
Круто)
Відповісти
Останні новини
Луцьк може отримати 14 мільйонів євро, яких добивається понад два роки
24 червень, 2014, 14:03