Дітям продають зошити з рекламою «Хлопчик даун»

Дітям продають зошити з рекламою «Хлопчик даун»
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі виявила на шкільних зошитах рекламу, що порушує права дитини.

Про це пише ТСН.

Перевірку дотримання норм щодо заборони розміщення реклами, крім соціальної, у підручниках, щоденниках та іншій друкованій продукції проводили у березні-квітні.

Так, комісія вивчила зразки шкільних і загальних зошитів і щоденників вітчизняного виробництва і виявила там рекламу мобільного контенту, зображення й текстову інформацію про відомих автовиробників і марки автомобілів, мобільні телефони, зірок шоу-бізнесу.

За підсумками зазначених перевірок Нацкомісія констатувала відсутність належного контролю за виданням друкованої продукції шкільного призначення з боку державних і місцевих органів влади і вказала на необхідність законодавчого врегулювання цього питання.

«На сторінках зошитів для школярів виробника ВАТ «Видавництво «Зоря» була розміщена реклама рингтонів для мобільних телефонів такого змісту: «Нажерлася сволота!», «Візьми мене, ну візьми мене», «Сміх скаженої корови», «Ля ля-ля, СМС-очка прийшла!», «Хлопчик даун», «Радуйся, упир. Тобі СМС від якоїсь гниди» та інше», – ідеться в повідомленні комісії з питань захисту моралі.

При цьому, як зауважує апарат комісії, спільними із владою зусиллями ситуацію з розміщення цієї реклами в друкованій продукції шкільного призначення вдалося локалізувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.