На перенесені Центрального ринку спекулюють багато політиків, - активіст

На перенесені Центрального ринку спекулюють багато політиків, - активіст
Голова громадської ради при Волинській облдержадміністрації Ігор Дильов вважає, що на питанні переносу Центрального ринку Луцька спекулюють багато політиків, хоча реальної концепції поки ніхто не запропонував.

Про це він розповів у коментарі ВолиньPost.

За словами Дильова, на ринку працює більше 1000 людей, тому при перенесені треба враховувати збереження для них робочих місць.

«Ми можемо перенести ринок, але ми не можемо перенести покупців. Зараз Центральний ринок має стратегічне розташування», - відзначає він.

Ігор Дильов погоджується, що ринок таки треба переносити із історичної частини міста, але це має бути добре спланований, поетапний та довготривалий процес.

Наразі ж йдеться про можливість вирівняти ряди та покласти бруківку, хоча Волинська облспоживспілка, яка орендує землю під частиною ринку, там, мовляв, «за 20 років нічого не зробила».

«Коли піднімаєшся на стіни замку і дивишся на місто, картинка, м’яко кажучи, не найкраща, але не можна взяти і перенести за один день», - розповідає Дильов.

Він додає, що сам із 1994 року має на ринку торгові місця, тому розуміє ситуацію та планує долучатися до вирішення проблем ринку, зокрема вже обговорював із першим заступником міського голови Святославом Кравчуком питання концепції перенесення торгових площ у інше місце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм «панораму з замку», "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у чиновників чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне.
Відповісти
Так, "йолки-палки", розробіть оту концепцію переносу ринку. Хіба мова про те, щоб за один день перенести ринок кудись? Нехай навіть за
10 років( що теж дуже довго)це зробити, але це
треба зробити. І для чого тут політиків ліпити?
Скільки вже говорять про стратегію розвитку
міста, а віз нині там. І львівян запрошують з
лекціями і всеодно нічого не вирішується.
Щось Луцьку пороблено!
Відповісти
Хто уповноважував русський блок вирішувати долю ринку ? Хай Дильов свою будку перенесе в Расею.
Відповісти
Останні новини
На перенесені Центрального ринку спекулюють багато політиків, - активіст
24 червень, 2014, 14:40