Верховний суд зняв усі звинувачення з Тимошенко

Верховний суд зняв усі звинувачення з Тимошенко
Верховний Суд України остаточно виправдав екс-прем'єрку Юлію Тимошенко у "газовій" справі.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", - пише ТСН.

"Верховний Суд у повному cкладі (42 судді) на своєму засіданні із застосуванням рішення Європейського суду з прав людини визнав нарешті те, що упродовж трьох років визнавала міжнародна і європейська спільнота, політики і правники, що в 2009 році Юлія Тимошенко жодних злочинів не вчиняла", - наголосив захисник Тимошенко і нардеп Сергій Власенко на брифінгу.

Він продемонстрував рішення ВСУ, підписане всіма суддями ВСУ і ухвалене на підставі рішення Європейського суду з прав людини, який визнав незаконним арешт Тимошенко і встановив, що суддя Кіреєв, слухаючи справу Тимошенко, діяв всупереч закону та упереджено.

Верховний Суд встановив, що Тимошенко як прем'єр-міністр діяла законно та не вчиняла ніякого злочину під час укладання НАК "Нафтогаз України" та РАО "Газпром" газових контрактів. У її діях не було перевищення службових повноважень, а відтак "газова" справа закрита.

"Нарешті поставлена жирна крапка в "газовій" справі Юлії Тимошенко. Підкреслюю, усім складом Верховного Суду України. І таким чином визнано, що все те, що відбувалося з Юлією Тимошенко упродовж трьох років, було нічим іншим, як політичними репресіями та політично мотивованою пропагандою з метою знищення основного опозиційного політика - Юлії Володимирівни Тимошенко", - наголосив Власенко.

Він також назвав пропагандою та брехнею заяви попередньої влади про те, що Україна начебто платить найвищу в Європі ціну.

"Ні про яку найвищу ціну ми говорити не можемо", - наголосив захисник, додавши, що газові контракти, укладені у 2009 році, були типовими для всіх країн Європи.

Як відомо, 30 квітня 2013 року Європейський суд із прав людини у своєму рішенні щодо арешту Тимошенко зазначив, що її арештували з політичних мотивів, були порушення у зв'язку з її арештом.

Проте Тимошенко змогла вийти на волю лише через рік – 22 лютого 2014 року, коли Майдан повалив режим Януковича. Останнім часом Тимошенко майже зникла з публічного політичного життя. Сталося це після її поразки на президентських виборах 25 травня цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Тимошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
добре,що зникла з політичного життя,а ще було б найкраще,якби зникла назавжди!!!
Відповісти