Біженці зі Сходу хочуть стати волинянами. ВІДЕО

Біженці зі Сходу хочуть стати волинянами. ВІДЕО
Нині на території Волинської області за офіційними даними проживає близько 56-ти сімей переселенців. Проте, волонтери, що допомагають їм, кажуть про кількість удвічі, а то й тричі більшу, адже велика частина з них просто не реєструються у місцевих органах влади.

Про деталі перебування у Луцьку біженців зі Сходу України інформує "Громадське. Волинь".

Завдяки небайдужим активістам переселенці мають, де жити, що їсти та в що одягтися. Живуть де як: хтось на квартирі, хтось у дитячому садочку, а хтось і в церкві.



Світлана - жителька Луганської області. Переїхала до Луцька разом із 4-ма дітьми, ще один її син залишився наразі на сході, але має намір також переїжджати з зони ведення бойових дій.

Наразі сім'я поселилася у місцевій церкві "Фіміам". Волиняни, зокрема активісти "Самооборони" привозять їм харчі. Окрім цього, небайдужі лучани самооорганізовуються і збирають усім переселенцям одяг, посуд, канцелярію, дитячі іграшки тощо.

Переселенка каже, що не мала стереотипів щодо західної України, каже, що тут до неї дуже добре ставляться і допомагають усім, чим треба. Вболіває за Україну та її цілісність.

Натомість своїх ідейних противників описує як людей агресивних.

Наразі Світлана не знає, у якому стані її дім: чи його уже розбомбили, чи ні. На запитання, чи має намір повертатися більше схиляється до того, що залишиться на Волині. Її діти також не бажають повертатися додому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну так, всі їдуть в Луцьк. А в село не пробували переїхати? Там і хату можна дешевше купити чи орендувати, і роботи - навалом. Але ж східняки хочуть жити як пани. Та й мови не вчать... На общєпанятнам легше. Тим саим виявляють неповагу до тих, хто їх прихистив, хто їм їжу і одяг приносить. А потім ще і якісь претензії будуть висувати.
Відповісти
якби її попросити щось допомогти на дачі?це ,що їй приносять з неба не впало.яка радість-вона підтримує єдність України!А старший син в "ополченії"?
Відповісти
є пропозиція,допомога на дачі-перекопати кусок цілини 4х4м з оплатою.може побачить,що нічого само не виросте,у банку не закатається.
Відповісти
обзивають нас бандерівцями, а як приїдуть на західну україну-то назад копняками не виженеш. ... син має намір переїжджати з зони бойових дій - значить, це дорослий хлопець. дитину б саму не лишили і тим більше вона б не вирішувала, переїжджати їй чи ні. то це як: я буду носити банки з тушонкою і годувати молодого хлопця, а мого брата(чоловіка, батька) заберуть на схід воювати?????
Відповісти