Біженці за донецьку «трикімнатку» в Луцьку можуть купити одну кімнату без меблів

Біженці за донецьку «трикімнатку» в Луцьку можуть купити одну кімнату без меблів
Донеччани 36-річний Юрій та 30-річна Олена Усенко у травні переїхали до Луцька. Трикімнатну квартиру продали з меблями, технікою та речами.

У Луцьку ж знімають однокімнатну, - пише видання ibud.ua.

"З лютого продавали, чотири рази знижували ціну", - каже Олена.

Юрій Усенко успадкував приміщення від тітки. Воно розташоване на четвертому поверсі цегляної 9-поверхівки, побудованої в 1970-х на вул.Пуховій. Має площу 80 кв. м, дві кімнати суміжні, третя окрема, кухня на 18 "квадратів". Є коридор, комора, ванна і туалет. Разом із квартирою продавали частину підвалу.

"Ми там прожили дев'ять років, - розповідає Олена. - Зробили косметичний ремонт, поставили пластикові вікна. Цього року планували замінити каналізаційні труби, тому що поржавіли. Квартира в нормальному стані. Але бажано замінити меблі, ламінат, шпалери, які дочка змалювала".

Торік Усенки продали дачу.

"Тоді ми розмістили оголошення на всіх місцевих сайтах, клеїли на дверях під'їзду, зупинках транспорту. Цього разу ріелтор сказала так не робити. Тому що всіх, хто продає квартири, перевіряють терористи. Заходять під виглядом покупців, розпитують, куди виїжджаєте, коли плануєте повертатися. У багатьох житло просто конфіскують. Наші друзі перебиралися в Київ, так бойовики забрали їх однокімнатку. Прийшли подивитися, попросили домову книгу. Один схопив її, другий витягнув рушницю. Друзі все кинули і втекли. У сусідньому будинку терористи забрали кілька квартир. Сказали, що тимчасово, але вже розгромили їх".

Олена Усенко радить не розповідати сусідам про продаж.

"Краще придумати байку, що затіяли ремонт, приводите майстрів. Зараз у Донецьку всі продажні, всі страшно бояться зброї. Людині у формі з автоматом розкажуть все, аби тільки не чіпали. У лютому до нас щодня почала ходити сусідка. То наче по крупу, то пиріжки принесла. А сама випитувала, як ми ставимося до Майдану, чи не ходимо туди. Потім її засікли, як здавала інформацію терористам.

Олена кілька років була у декретній відпустці. Юрій працював автослюсарем. Квартиру продавали за $ 48 тис.

"За місяць ніхто навіть не подзвонив. Скинули до 40 тисяч. А коли в Донецьку почалися бої - до 35. Почали дзвонити, але ні одного місцевого. Були кияни, які скуповують дешеве житло. Ще чоловік з Санкт-Петербурга. Він заробляє на тому, що здає квартири в оренду. Перед тим в Криму придбав шість однокімнаток. Потім ми виставили ціну 32 тисячі доларів. Нарешті зацікавилися донеччани. Реальний покупець виторгував ще 2 тисячі доларів", - продовжує подружжя.

Договір купівлі-продажу Усенки оформляли в Києві. Сусідам сказали, що переїхали до батьків, тому що в приміщенні буде ремонт.

"За нашу донецьку трикімнатку в Луцьку візьмеш тільки гостинку або однокімнатну квартиру без меблів і техніки", - зітхає Олена.

10330 квартир продають у Донецьку станом на 18 червня 2014 року, за даними агентства нерухомості "Донбас".

9007 приватних будинків продають у Донецьку станом на 18 червня, за інформацією агентства нерухомості "Донбас".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Життя дорожче за грошi.
Відповісти
в росії дешевші квартири в бандер дорожчі , а як ви думали . їдьте в рассею!!!!
Відповісти
Останні новини
Царьов приїхав у Київ, - ЗМІ
25 червень, 2014, 11:04
Біженці за донецьку «трикімнатку» в Луцьку можуть купити одну кімнату без меблів
25 червень, 2014, 10:42