Лучанка скаржиться на шахраювання з продажем квартири. ФОТО

Лучанка скаржиться на шахраювання з продажем квартири. ФОТО
Сім’я волинян, яка довгий час збирала гроші на квартиру в обласному центрі, залишилися без квартири і без завдатку.

Ошукані шахраями люди зверталися до правоохоронних органів. Однак, як стверджує постраждала, «агенти» нерухомості виявилися спритнішими, тож довести факт шахрайства не вдалося, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Текст листа, надісланого на електронку, видання подає без змін:

«Пишу Вам, тому що наразі зневірилась в правоохоронній системі, та надіюсь на Вашу небайдужість. Ми з чоловіком та синовою сім'єю проживаємо за обласним центром 45 км, довгі роки відкладали гроші з надією купити квартиру в Луцьку. Коли назбирали мінімальну суму грошей, почали розглядати оголошення.

В інтернет-виданні знайшли оголошення, в якому продавалась квартира на вулиці Рівненській (бажаний нам район міста), зустрілись з продавцем, директором об'єднання співвласників будинку, подивились, розпитали, все сподобалось. Продавець згодився продати за 25 тисяч доларів, на наступний день 04.04.2014 дали завдаток 300 доларів - продавець написала нам розписку, та обіцяла за тиждень-два підготувати всі документи та експертну оцінку.

Пройшов майже місяць, ми вибрали нотаріуса і домовились, що через 3 дні (коли буде зроблена експертна оцінка) зустрінемось для підписання договору купівлі-продажу. Пройшло ще два тижні і оцінка ніяк не була готова (з слів продавця). 17.05 продавець в телефонній розмові на запитання: "Коли буде готова оцінка, і ми перепишемо квартиру?", відповіла: "Мені не подобається ваш тон, давайте я вам віддам завдаток". Я була здивована, чому продавець відмовляється продавати квартиру.

20.05 о 16:00 ми домовились зустрітись біля її будинку, щоб вона віддала мені мої гроші, але після того, як я приїхала до неї, вона сказала, що я "порушила умови договору і вона нічого віддавати не буде!".

Директор об'єднання співвласників будинку і ще деякі сусіди були свідками цієї розмови і глибоко здивованими від поведінки своєї співмешканки будинку і переконували її віддати завдаток, але та пішла по своїх справах. Пізніше Директор об'єднання співвласників будинку та її сусіди сказали нам, що квартира, за яку ми дали завдаток, продана іншим людям і продавець вивозила свої речі ще до 9 травня, а зараз живе в тому ж будинку на 6 поверсі в свого знайомого, та в мами на вулиці Федорова.

Я ще декілька разів намагались здзвонитись з проханням повернути наші гроші, але вона казала, що: "подавайте на мене в суд, ви порушили умови договору" і кидала слухавку. 21.05 я написала заяву в міліцію дільничого, та в головному відділку міліції міста Луцька, проте вони радили звертатись в суд. Сьогодні на очній ставці вона сказала, що нібито вже віддала 300 доларів моєму сину, але в нього не було розписки, тому вона її не забрала, на запитання слідчого коли саме, плуталась в днях в проміжку 1 травня до 20 травня, ще звинуватила мене, що я в неї вимагала 600 доларів, та вибивала їй двері в квартирі і так далі.

В мене чоловік інвалід 1 групи, я вчителька в початковій школі в селі, розумію, що нічого не доведу проти професійної шахрайки та крізь бюрократичний коридор нашої влади. Судова тяганина може затягнутись на дуже тривалий термін, і невідомо, чи шахрайка не виїде з міста за той час і чи стягне з неї суд 300 доларів, адже офіційно вона не працює, та й взагалі чи доведу свою правоту в суді.

Тому прошу Вашої допомоги».

Постраждала надіслала також скан паспорта шахрайки і скан розписки:


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тьотя винна сама.
існує "договір завдатку", який і треба було оформити.
тоді спокійно в суд.
Відповісти
можу автору сказати тільки одне. Радійте, що тільки 300 дол дали, я в свій час 2000тис дол. завдатку втратила і попала на професійного шахрая. Ніхто мені не допоміг, ні міліція ні прокуратура ніхто. Ні грошей, ні квартири, ні шахрая. Не будьте люди довірливі.
Відповісти
Шановна вчителько, не потрібна Вам квартира в Луцьку!
Відповісти
Останні новини
Лучанка скаржиться на шахраювання з продажем квартири. ФОТО
25 червень, 2014, 11:30