На Волині вже 168 переселенців зі Сходу

На Волині вже 168 переселенців зі Сходу
У Волинській області станом на 26 червня є 14 переселенців зі східних областей.

Про це повідомила начальник департаменту соціального захисту Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець під час наради в четвер, 26 червня.

За її словами, люди прибувають щогодини, та 25 червня було 138 переселенців. Для них створили спеціальний штаб за адресою Винниченка, 31 у приміщені Інституту підвищення кваліфікації вчителів.

Їх розселяють у Луцьку, Луцькому, Іваничівському, Шацькому та інших районах. Однак вона відзначила, що багато переселенців не хочуть поселятися поза межами Луцька, хоча саме у невеликих містах та сільських районах існує більше можливостей для їхнього поселення.

Голова ОДА Григорій Пустовіт запропонував підписати із переселенця угоди, згідно з якими вони будуть поселятися там, де їм запропонують у департаменті соціального захисту, а не там, де хочуть, бо Луцьку всіх розмістити не вдасться.

Також Світлана Мишковець повідомила, що частина людей у Луцьку, зокрема депутатів Волинської облради, надають переселенцям власне житло, або знімають спеціально для них за свої кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: біженці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Переселенцам не сладко...
Відповісти
А до райцентрів та приміських сіл вони не бажають... А там і з житлом легше, і заробити можна - у фермерських господарствах.
Переселяються в основному ті, хто жив у містах, жив на соціальні допомоги і кого ніщо не тримало на Сході, отже, вони звикли бути утриманцями і питання працевлаштування для них абсолютно не актуальне.
Відповісти