Лучан запрошують у новий батальйон, щоб воювати на Сході

Лучан запрошують у новий батальйон, щоб воювати на Сході
Командир майбутнього батальйону у складі МВС Тимур Юлдашев завітав до Луцька, щоб залучити людей і ресурси для нового підрозділу, щоб визволяти Луганщину.

Про це йшлося під час прес-конференції у четвер, 26 червня.

Тимур Юлдашев розповів, що був очільником луганської Самооборони, але потрапив у полон, де пробув 3 тижні. За цей час його підрозділ фактично розформували, тому Юлдашев планує застосувати свій досвід, щоб відновити боєздатне формування для звільнення Луганщини.

Батальйон сформують у складі Міністерства внутрішніх справ. Тимур Юлдаше визнав, що від уряду не буде достатнього забезпечення, тому і в Луцьку налагоджує контакти із підприємцями та місцевими самооборонівцями, щоб залучити ресурси та амуніцію.

За словами Юлдашева, перед підправкою бійців будуть готувати 10 днів на полігоні. «Хотіли більше, але в нас просто немає часу», - пояснив він. Він додав, що у майбутній батальйон набрали близько половини складу, однак сподіваються, що долучаться і волиняни.

Заступник керівника волинської Самооборони із матеріально-технічного забезпечення Сергій Чуріков відзначив, що вони готові по можливості допомогти Юлдашеву. Він додав, що самооборонівці вже мають такий досвід та контакти, адже вже забезпечують батальйон «Айдар» та 51-у механізовану бригаду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучан запрошують у новий батальйон, щоб воювати на Сході
26 червень, 2014, 16:22