Ресторатори незаслужено ігнорують шніцель по-луцьки

Ресторатори незаслужено ігнорують шніцель по-луцьки
Ведучий рубрики «Смачного Луцька!» на ВолиньPost Петро Верзун вважає, що луцькі ресторатори мало уваги звертають на волинську кухню.

Про це Петро Верзун говорив в ефірі радіо «Луцьк».

Автор рубрики вважає, що більша увага на місцеву кухню дасть можливість луцьким кафе, барам і ресторанам стати більш самобутніми, привернути увагу туристів.

«У нас є суто наша страва: шніцель по-луцьки. Але її ніде не подають», - сказав Петро Верзун.

Він додав: «Взагалі, у нас цілий ряд суто наших страв: борщ по-волинськи, деруни волинські, інші суто наші страви, які, нажаль, у ресторанах майже не зустрічаються. Ми уже часто популяризуємо українську кухню. Але не популяризуємо кухню регіональну… А я хотів би, аби наші рестарти більше уваги звертали на нашу місцеву, луцьку, міщанську кухню».

На запитання ведучої Анастасії Передрій про те, який би заклад створив Петро Верзун, маючи фінансову можливість, він відповів, що то був би ресторан у міжвоєнних традиціях.

На думку Петра Верзуна, обласному центру не вистачає закладу харчування саме у такому стилі. З його слів, ресторан, який мав би місце у Луцьку, пропонував би відвідувачам страви єврейсько-українсько-польсько-чеської кухні.

В ідеалі офіціантами у такому закладі були б старші чоловіки. Щодо музики, то у ресторані повинен бути живий колектив.

«Танго. Так зване «втрачене покоління», романтизм. Мінімум всього пластмасового. Спогад про тих лучан, які зараз нам залишили у спадок те найліпше, що є зараз у Луцьку», - поділився думками Петро Верзун.

«Дизайн – в стилі кафе, як у фільмі «Знахар». Пам’ятаєте, там, звідки у головного героя почалися неприємності…», - розповів автор рубрики «Смачного Луцька».

Кадр з фільму «Знахар»
Кадр з фільму «Знахар»


«У нас в Старому місті не вистачає двох-трьох таких концептуальних ресторанів. У нас не вистачає чогось такого суто специфічного – караїмського, єврейського. «Кресового» такого ресторану, який би пропонував кухню порубіжжя – суміш кухонь народів, які долучилися до формування луцької ментальності», - пояснив ведучий рубрики «Смачного Луцька!».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не набридло Верзуну ходити і жр... їсти?!
Відповісти
шпіца! Сало з картоплею почекає....
Відповісти
Ну нарештi Петро почав говорити путньо:
" У нас не вистачає чогось такого суто специфічного – караїмського, єврейського. «Кресового» такого ресторану, який би пропонував кухню порубіжжя – суміш кухонь народів, які долучилися до формування луцької ментальності»".

А то все про горiвку без пива...
Відповісти
студія канєшно унила
Відповісти
интересная и своевременная мысль, мне нравится
Відповісти
Останні новини
Ресторатори незаслужено ігнорують шніцель по-луцьки
01 липень, 2014, 10:34