Волинянин привіз бронзу з Європи і хоче перемогти на Олімпіаді

Волинянин привіз бронзу з Європи і хоче перемогти на Олімпіаді
Вихованець ДЮСШ Луцького району Максим Богдан став бронзовим призером чемпіонату Європи у метанні списа із результатом 80,93 метри.

Про це йлшося під час прес-конференції за участі спортсмена в п’ятницю, 27 червня.

Змагання відбувалися у Брауншвейгу (Німеччина) 20-21 червня.

Максим розповідає, що брав участь у змаганнях із травмованим плечем, тому був змушений робити тільки одну спробу, однак навіть так показав третій результат у Європі. Спортсмен пояснив, що вирішив поберегти сили для наступної першості Європи із легкої атлетики у Цюріху.

Тренер Володимир Сахарук відзначив, що у Максима дуже великий потенціал, тому переконаний, що добитися «золота» завадила тільки травма. Він додав, що Максим Богдан отримав травму під час тренування у Любешові. Тому перед виступом спортсменові «анальгін кололи в спину, щоб витерпіти ту біль».

Він відзначив, що все ж для необхідної підготовки спортсменів на Волині треба створити належну базу. Володимир Сахарук додає, що керівництво СНУ імені Лесі Українки, де навчається Максим, намагається його забезпечити, але нормальної легкоатлетичної бази на Волині фактично немає.

«Як для участі у АТО треба солдатам каски та бронежилети, так і для належної підготовки для спортсмена необхідні належні умови», - пояснив тренер. Так, Максима Богдана готують до участі у наступних Олімпійських іграх.

Володимир Сахарук додав, що, коли спортсмен виходить на європейський рівень, то без належної бази забезпечити його підготовку неможливо. «Треба усвідомити: щоб показати, що ми достойні, треба належне фінансування», - відзначив він.

Зокрема, тільки на відновлення Максима треба не менше 10 000 гривень.

Раніше вихованець тренера Володимира Сахарука показав найкращий у світі результат у метанні списа на зимовому Кубку Європи серед молоді, що відбувався у місті Лейрі (Португалія). Його 83, 41 метри стали найкращим результатом сезону у світі та національним рекордом України.

Нагадаємо, у липні 2013 року Максим Богдан зайняв друге місце у змаганнях з метання списа на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів. Тоді волинянин встановив новий національний рекорд серед юніорів, метнувши спис на 78,77 метра.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин привіз бронзу з Європи і хоче перемогти на Олімпіаді
27 червень, 2014, 10:24