Винуватця аварії в Ковелі хочуть «відмазати», - депутат

Винуватця аварії в Ковелі хочуть «відмазати», - депутат
Депутат Ковельської міської ради Анатолій Соболєв вважає, що правоохоронці «відмазують» винуватця аварії в Ковелі.

Він розкритикував органи прокуратури за тяганину в справі розслідування ДТП, яке трапилося 16 квітня у Ковелі на вулиці Шевченка, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Тоді під час аварії були пошкоджені три автомобілі. В інтернеті з’явилося відео, як водій «Лексуса» двічі протаранив «Опель», пасажири якого – 33-річна жінка та 3-річна дитина отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до центральної районної лікарні.

«З цього приводу я зробив депутатський запит і сьогодні хочу проінформувати, що мені прийшло. Наша місцева прокуратура зіскочила з цього питання, причому швидко, написавши, що мій запит і всю ту папку з документами, які я їм передав, вони надіслали в Луцьк, оскільки справа «розкручується» там. І взагалі це можна трактувати так: слухай, дядько, відчепися від нас, ми – не при ділах. Ось приблизно так звучить відписка», – говорить Анатолій Соболєв.

«Друга відписка прийшла вже з Луцька – від прокуратури Волинської області: «Шановний Анатолій Анатолійович…» І починається теж розповідь, що «ми ваш запит віддали» на якийсь там реєстр для того, щоб справа краще йшла, що слідство вникає у всі деталі ДТП, проводиться судово-медична експертиза постраждалих, і так далі», - каже депутат.

«Ось у мене резонно виникає питання. У які вони там вникають деталі? Що марсіани прилетіли, і вони вникають в деталі їх прильоту? Трапилась страшна аварія. Є запис з відеокамер. У водія – двадцять чотири десятих проміле алкоголю в крові! Це ж труп! Є постраждалі! Що іще потрібно для прокуратури, щоб два місяця досліджувати? А найголовніше: вони через два місяці проводять судмедекспертизу постраждалим! Чому її не провести відразу після аварії? Ви зрозуміли для чого це робиться? Щоб перекваліфікувати важкі травми на більш легкі. Щоб «відмазати» знову цього ідіота! Даруйте, але у мене більше слів нема. Розумієте, процес «відмазування» йде. І оці запити, я не знаю, для чого ми пишемо? Є таке блюдо – каша-розмазня, якою годують особливо важких хворих. Ось такими кашами нас «годують» і ще локшину на вуха кидають», – обурюється Анатолій Соболєв.

Депутат поцікавився, чи є на сесії представник прокуратури.

«Скажіть, ми можемо колись почути, чим ця справа закінчиться? І чому її взагалі віддали в Луцьк?», – запитав обранець громади.

«Її витребувала обласна прокуратура», – відповіла заступник Ковельського міжрайонного прокурора Наталія Ткачук.

«Сталося жахливе ДТП. Троє людей ледь на той світ не потрапили. Машина розбита. Права у водія-порушника не забрали. Чому він з правами ходить до цього часу і навіть їздить?» – дорікав депутат.

«І п’яний їздить! Вже бачили його і не раз!» – вигукнув хтось з присутніх на сесії.

Депутат Анатолій Соболєв запропонував запросити на сесію представника прокуратури і заслухати: чи довго ще такі неподобства будуть відбуватися?

«Якщо ви підтримуєте мою пропозицію: звернутися до Генерального прокурора України в частині бездіяльності Ковельської прокуратури по запиту депутата Ковельської міської ради», – мовив міський голова Олег Кіндер.

Пропозицію мер поставив на голосування. «Одноголосно», – сказав Анатолій Соболєв, якого на сесії обрали головою лічильної комісії.

«Ні», – поправив його Олег Кіндер.

«Хто не голосував?» – здивувався депутат.

До мікрофону вийшов депутат Сергій Кошарук.

«Якщо з Ковельської прокуратури витребувала документи обласна прокуратура, то звертатися до Генеральної з приводу бездіяльності Ковельської не зовсім коректно. Треба звернутись з проханням доповісти про хід розслідування», – висловив свою думку Сергій Дмитрович.

«Відразу ж через 10 хвилин після аварії чомусь за цю справу взялася прокуратура області. Вам це ні про що не говорить? Це свідомо робилося, бо порушник – «непростий» чоловік», – аргументував Анатолій Соболєв.

Після повторного голосування звернення до Генеральної прокуратури України підтримали 25 депутатів, 1 – утримався.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП, Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звільнити з посади таможиніка і депутата
Відповісти
Останні новини
Винуватця аварії в Ковелі хочуть «відмазати», - депутат
27 червень, 2014, 13:33