Волинський «Правий сектор» присягнув на вірність Україні. ВІДЕО

Волинський «Правий сектор» присягнув на вірність Україні. ВІДЕО
Бійці «Правого сектора» Волині, присягнули на вірність Україні і відправилися на Схід.

Захід розпочався 27 червня об 11:00.

Так, окрім присяги, бійці зачитали молитву «Молитву українського націоналіста» авторства крайового провідника ОУН Осипа Мащака. Як відомо, молитву повинні були знати всі члени ОУН.

Очільник «Правого сектора» Волині Павло Данильчук зачитував текст, а присутні бійці хором повторювали за ним.

«УКРАЇНО, Мати Героїв, зійди до серця мого, прилинь бурею вітру кавказького, шумом карпатських ручаїв, боїв славного Завойовника Батька Хмеля, тріюмфом і гуком гармат Революції, радісним гомоном Софійських Дзвонів. Нехай в Тобі відроджуся, славою Твоєю опромінюся, бо ти все життя моє, бо Ти все моє щастя.
Задзвони мені брязкотом кайдан, скрипом шибениць в понурі ранки, принеси мені зойки закатованих в льохах і тюрмах, і на засланні, щоб віра моя була гранітом, щоб росло завзяття, міць, щоб сміло я йшов у бій так, як ішли Герої за Тебе, за Твою славу, за Твої Святі Ідеї; щоб помстити ганьбу неволі, потоптану честь, глум катів Твоїх, невинну кров помордованих під Базаром, Крутами, в Кінгірі і Воркуті, геройську смерть героїв Української Нації, Української Національної Революції - полковника Євгена Коновальця, Басарабової, Головінського, Шухевича, Бандери та славну смерть Данилишина і Біласа, і тисяч інших незнаних нам, що їх кості порозкидані або тайком загребані.
Спали вогнем життєтворчим всю кволість у серці мойому. Страху нехай не знаю я, не знаю, що таке вагання. Скріпи мій дух, загартуй волю, у серці замешкай мойому! У тюрмах і тяжких хвилинах підпільного життя рости мене до ясних чинів. В чинах тих хай знайду я смерть солодку, смерть в муках за Тебе. І розплинуся в Тобі я, і вічно житиму в Тобі, ВІДВІЧНА УКРАЇНО, МОГУТНЯ І СОБОРНА!»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давно пора!сектанти!!!!!
Відповісти
Сам бы поехал туда а не строчить. Парни дело делают, не так как некоторые.
Відповісти
Показуха ПС дуже поміг Україні тільки не в ту сторону
Відповісти
Останні новини
Волинський «Правий сектор» присягнув на вірність Україні. ВІДЕО
27 червень, 2014, 14:23