Порошенко продовжив перемир’я

Порошенко продовжив перемир’я
Президент України продовжив режим незастосування сили до 22:00 понеділка 30 червня.

Зробив він це «на підставі рішення Ради Національної безпеки та оборони», а також «на виконання Висновків Європейської Ради, які були ухвалені на рівні глав держав та урядів 28-ми країн членів Європейського Союзу за участі Президента України», йдеться у повідомленні на сайті Порошенка.

Очікується, що до понеділка 30 червня будуть зроблені такі кроки:

- розпочато практичну імплементацію мирного плану Президента України;

- забезпечено моніторинг режиму припинення вогню під наглядом місії ОБСЄ та ефективного контролю за ділянкою українсько-російського кордону на території дії АТО;

- передано під контроль Державної прикордонної служби України пункти перетину кордону (Ізварино, Должанський, Червонопартизанськ) та відновлено їх діяльність;

- звільнено усіх заручників, в тому числі спостерігачів ОБСЄ.

Президент України провів нараду з силовиками та на підставі рішення Ради Національної безпеки та оборони №548/2014 продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня.

За наслідками наради Україна очікує, що за час припинення застосування сили відбудеться:
- закриття пунктів вербування найманців на території Російської Федерації;

- припинення пересування незаконних збройних формувань на території Донецької та Луганської областей.

Побудова укріплень чи споруд, що заважатимуть мирному життю мешканців Донбасу, буде вважатися порушенням режиму припинення вогню.

У разі недотримання умов режиму незастосування сили, Україна залишає за собою право дострокового припинення цього режиму в зонах, де режим припинення вогню не буде виконуватися.

Механізм реалізації цього рішення був обговорений на нараді за участі Голови Верховної Ради О. Турчинова, Голови Служби Безпеки В. Наливайченка, виконувача обов'язків Міністра оборони М. Коваля, Міністра внутрішніх справ А. Авакова, Голови Державної прикордонної служби М. Литвина, Командувача Національної гвардії С.Полторака.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тху на тебе! Шоколадка розплавилася і потекла! Це що, в обмін на продовження роботи Ліпецької кондитерської фабрики? Це ж скільки зброї ввезуть за ці три доби через дірявий кордон? Скільки крові солдатиків буде пролито потім під час штурму побудованих за ці три доби укріплень? Та просто, скільох вб"ють за ці три доби? Як в тому анекдоті про попку на любимий мозоль: "Пєтя, ти нє прав!"
Відповісти
Гриценко прав,свой сын дома,а чужих не жалко,плевали бандиты на все предложения,Путин победил
Відповісти
Порошенко не самостійний політик. Він маріонетка ЄС, який виконує його волю, за що плалять життями українські солдати. Порошенко боягуз, зрадник, ганчірка, об яку Путін ноги витирає. Нічого, ще одне перемиря, і боягузом Порошенком буде весь українськийи народ зад витирати. Ф-у-у!!!
Відповісти
Козел ты Петя. В Луганск уже вошла большая колонна боевиков. Ты хочешь окончательно угробить армию и положить тысячу пацанов в могилу? Нахрена за тебя голосовали?
Відповісти
Порошенко ти під****
Яке на*** перемир'я??!!
Тих рассійських сепараторів вбивати треба, а не говорити з ними.
Ганьба!
Відповісти
Розчарував!!!!!!!!!!! Чи він думає, що за нього проголосували, бо так вірять в нього, аж ніяк..... Просто треба було легітимного президента, який би припинив кровопролиття, а він що..... В наших хлопців стріляють... так саме в наших западенців, бо тим , бачиш-но, не довіряють, а вони не можуть стріляти, бо шаш "президент" грає в великі гроші.... Тьфу на нього.... Що Меркель, що Порошенко грають під дудку олігархів
Відповісти