Порошенко розповів про зміни в Конституції

Порошенко розповів про зміни в Конституції
Нині Україна проходить чи не найважче за часи своєї незалежності випробування – випробування на єдність та територіальну цілісність

Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка з нагоди Дня Конституції України, розміщеному на сайті глави держави, - пише Еспресо.TV.

"Усвідомлюючи величезне значення Конституції та її вплив на суспільний розвиток, я запропонував Верховній Раді України зміни до Основного Закону", - йдеться у зверненні президента.

Глава держави запевнив, що після їх прийняття "докорінно зміняться принципи організації місцевої влади".

Порошенко відзначив, що повноваження та функції держадміністрацій, які будуть ліквідовані, перейдуть до виконавчих комітетів районних та обласних рад.

"Відбудеться бюджетна децентралізація, значна частина зібраних податків залишатиметься на місцях", - запевняє глава держави.

За словами президента, завдяки змінам до Конституції вперше більше прав отримає не президент чи парламент, а носій влади – народ та органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські, районні та обласні ради.

"Децентралізація, яка буде закладена в Конституції, передбачає розширення повноважень місцевих громад, зокрема й у питаннях історичної пам’яті, культурних традицій та мовної політики", - зазначено у зверненні.

Але єдиною державною мовою України була, є і буде українська мова, - наголосив президент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Порошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Туфта і маніпуляція від Порошенка

Народ вимагає іншого:
"Звернення до Президента України спільнот та організацій Майдану:

"…Пане Президент! Ми вимагаємо зупинити розробку змін до конституції та реформу місцевого самоврядування у їх теперішньому вигляді, адже вони несуть пряму загрозу народовладдю.

Петре Олексійовичу, закликаємо Вас не допустити усунення конституційних механізмів здійснення безпосереднього управління народом України - зупинити спроби змінити ст.5, 13, 14, 38, 69,133, 140 -143 чинної Конституції України. Не допустити внесення змін у розділи 9, 11 Конституціi Украiни « Адмністративно-територіальний поділ та місцеве самоврядування».

Прийняття реформи у її теперішньому вигляді є злочином проти народу України, оскільки обмежує наші права на користь олігархів та чиновників. Права громад у чинній Конституції аналогічні до прописаних у європейських конституціях. Їх обмеження чи усунення є кроком до зближення з Росією, а не ЄС. Не потрібно надавати більших повноважень місцевим громадам - всі повноваження вже прописані, потрібно лиш виконати Конституцію.

Для того щоб провести справжню «децентралізацію» необхідними є такі кроки:
1. Створення та прийняття державної програми зі сприяння створенню територіальних громад в Україні
2. Прийняти закон про механізми реалізації прав територіальних громад, закріплених у конституції – механізми створення функціонування
3. Розробити державну програму підтримки територіальних громад :
- першочергова вимога – створити відкритий реєстр власності – комунального майна, землі, лісів, надр; реєстр власників; закон про електронне врядування, електронний підпис
- припинити практику не реєстрації статутів територіальних громад, прийнятих ними безпосередньо на загальних зборах, реєстраторами за втручання районних та обласних облдержадміністрацій
- максимально сприяти ініціативним групам по створенню ТГ як юридичних осіб публічного права власності – сільських селищних, районних у містах з районним поділом та міських рад як представницьких органів територіальних громад
- перереєструвати органи місцевого самоврядування у відповідності з конституцією із засновником - юридичною особою публічного права-територіальною громадою
4. Створення та прийняття державної просвітницької програми з популяризації ідеї територіальних громад - провести загальнодержавну інформаційну кампанію з метою донесення до громадян інформації щодо iх прав, зокрема майнових, сформувати суспільну думку щодо необхідності створення територіальних громад по всій Україні."
Відповісти
Дивна річ - на перейменування по факту адміністрацій в виконкоми в країні є купа грошей, на реальні дії - скорочення штату і підвищення з/п держслужбовцям, що лишилися - немає. Спробуйте пожити на фактично мінімалку мінус податки при постійному підвищенні цін (і відсутності права на страйк), а тоді вивіски міняйте. Не дасть це нічого - то те саме що міліцію в поліцію перейменувати - якщо була корупція, буде все так само, але під новою вивіскою.
Відповісти
Люди, отямтесь! Коли влада приймала якісь закони в інтересах народу?!
Будьте пильними - не давайте себе ошукати!
Відповісти
То вже не конституція, а прости...ція. Скільки разів можна міняти під кожну владу ?
Відповісти