Відпочинок на Світязі: що, де, в яку ціну. ВІДЕО

Відпочинок на Світязі: що, де, в яку ціну. ВІДЕО
За сезон на Світязі зазвичай відпочиває понад 100 тисяч туристів.

Про те, що і за скільки пропонують для відпочивальників цьогоріч, ідеться в сюжеті телеканалу ZIK.

«Влаштовуємо різноманітні автомобільні екскурсії. По території Шацького національного парку, по території Волинської області: Зимненський монастир, Луцький замок, Колодяжне. Тобто, кожному в залежності від того, хто забажає яку програму. Яна річ, коли вулиці стоїть сонячна погода, спека, то на такі екскурсії люди не дуже хочуть їхати. Їх більше цікавлять подорожі на туристичних байдарках, на воді відпочинок. Хто більш спортивний, замовляє екскурсії на велосипедах, навіть піші», − розповідає Петро Зуб, екскурсовод.

Розпал туристичного сезону на Шацьких озерах – наприкінці червня. Саме тоді погода найбільш стійка – вода на Світязі тепла і прозора. До сезону готуються заздалегідь. В урочищі Гряда близько 40 туристичних баз з вигодами для різних гаманців.

Для родини з Львівщини відпочинок на Світязі став традиційним. Кажуть, турист не має бути вибагливим. Відпочивати потрібно біля озера, а не в розкішних апартаментах. «200 гривень за двокімнатний номер ми заплатили. За добу. Є всі умови, нам сподобалося. Враження хороші», − кажуть відпочивальники.

Коли місця у побудованих санаторіях і базах відпочинку забракло, люди почали активно розвивати зелений туризм. Місцевий мешканець Іван на своєму подвір’ї побудував декілька кімнат та бесідок. Це економ-варіант з вигодами на дворі за 50 грн. з людини.

У місцевому пансіонаті ціни теж залишилися минулорічними. «Є кімнати, починаючи від 70 і закінчуючи 400 гривень за добу», − кажуть туристи.

Харчів – до вибору. Можна купити свіжі продукти на ринку й зготувати самому. Можна піти в їдальню, найпростіше – замовити ситний обід в господинь всього за 30 гривень.

Світязький делікатес – вугор. Рецепт його приготування, а також способи вилову місцеві тримають в таємниці. Ціна – різна: від 30 грн до півтисячі. На пляжі можна також скуштувати поліські пампушки. Їх печуть і продають місцеві господині. Вибрати його теж непросто, адже кожна жінка нахвалює свій товар.

Одна з власниць відпочинкового комплексу стверджує, що номери мають бути розкішні, пляж – доглянутий, дозвілля – організоване. І триразове харчування. «Я людей розумію. У великих містах важко працювати, міська суєта, робота, офіси. Ціни у звʼязку з такою ситуацією в країні ми не піднімали», − стверджує вона.

«На двох – 800 грн за номер. З їжею. Нас все влаштовує», − каже відпочивальниця.

За сезон на Світязі зазвичай відпочиває понад 100 тисяч туристів. Цього року сподіваються на ще більшу кількість.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Світязький делікатес – вугор.
Бугагага, їх давно виловили, люди не ведіться на цей поліський розвод, риба з Китаю, 101%!
Відповісти
800 грн доба - за ці гроші турки чи єгиптяни будуть на руках носити і дадуть такий сервіс, який любешівцям і не снився
Відповісти
Автор неграмотний пісец,майже в кожному слові помилки,хто таких тримає на сайті.
Відповісти
На Світязі дууууже мало вугрів. Це вам кожен тамтешній еколог скаже. Поліщуки купують їх самі в магазині, заливають рідким димом і опля - є легенда, як він його вудив і коптив і тепер продає, одну 200-грамову рибину ціною, як за кіло))
Відповісти
"800 гривень на двох із харчуванням" - а за тиждень вийде нормальна сума. А ви подумайте скільки вартує відпочинок у Болгарію на тиждень і порівняйте сервіс. наш відпочинок занадто "розкішний". Думайте і аналізуйте.
Відповісти