Клімчук пообіцяв гроші замість пільг на газ уже цього року

Клімчук пообіцяв гроші замість пільг на газ уже цього року
З четвертого кварталу поточного року волинянам замість пільг на газ буде виплачуватися матеріальна грошова допомога.

Про це 19 квітня під час прямого ефіру на Волинському телебаченні повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Він зазначив, що мав розмову про такий експеримент з урядовцями та нині готують розрахунки для втілення задуманого – експерименту.

«Ми ініціювали ще одну монетаризацію. Це стосується пільг на газ. Порахували. Ціна питання на рік 53 мільйони. Дораховуємо зараз, пакет документів завеземо до Києва і будемо цю постанову супроводжувати, і якщо не з другого півріччя, що з четвертого кварталу замість пільг на газ у кубометрах будемо виплачувати людям гроші. А люди дадуть собі раду, розберуться», – зазначив Клімчук.

Нагадаємо, що вже впроваджено на Волині в якості експерименту монетаризацію пільг на електроенергію. У 2012 році, зі слів Клімчука, вже 2,7 мільйона гривень перерахували пільговикам на картки.

Губернатор повідомив, що нині необхідний процес перегляду пільгових категорій.

«Що таке пільги для прокурора-пенсіонера при пенсії, яку він отримує мінімальну у 8-7 тисяч гривень. Де тут пільги ще мають бути? Не мають вони бути, нехай не ображаються на мене прокурорські працівники, я ціную їх працю, але це не логічно. Такі пільги будуть відсікатися, ліквідовуватися», – зазначив Клімчук.

Зі слів голови ОДА, найважче вирішити проблему надання пільг щодо транспортних перевезень. У цьому питанні, каже губернатор, потрібне серйозне рішення центральних органів влади.

«Два роки і трохи це головний біль кожного місяця. Там економіка не складається, гроші до каси не доходять. Відбувається те, що відбувається. Кивають на перевізників, що маршрутники, які забирають пасажирів… Маршрутники – на тих», – зазначив Клімчук.

Він додав, що збитки лише «Укрзалізниці» внаслідок пільгових перевезень на 2011 рік становили 1 мільярд 800 тисяч гривень. Це своєю черговою не дозволяє транспортній галузі належно розвиватися.

«Можна говорити про монетаризацію пільг на Волині. Але коли пільговик Луцька пенсіонер, ветеран війни їздить 40 разів у місяць, а такий же пільговик з села Нуйно Камінь-Каширського району не їздить зовсім. Можна дати 20 гривень туди і туди, нуйнівський буде казати «Ура», а луцький буде доленьки клясти», – зазначив Клімчук.

Як варіант вирішення губернатор бачить застосування литовського досвіду. Згідно з таким варіантом, залишається пільга як право купувати квиток за половину вартості лише школярам, пенсіонерам та студентам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клімчук пообіцяв гроші замість пільг на газ уже цього року
20 квітень, 2012, 11:22