Поранений на Майдані волинянин житиме з кулею в грудях

Поранений на Майдані волинянин житиме з кулею в грудях
У волинянина Артема Запотоцького, якого поранили на Майдані в лютому, лишилася куля в грудях.

У п'ятницю, 27 червня, він повернувся в Україну після того, як із березня лікувався в Ізраїлі, - пише видання Сегодня.

Артем був поранений під час зіткнень 20 лютого зі снайперської гвинтівки - куля потрапила в грудну клітку, пошкодивши грудний відділ хребта. Незважаючи на те, що поки Запотоцький пересувається лише на інвалідному візку, рідні твердо впевнені - Артем обов'язково стане на ноги.

20 лютого, в розпал стрільби на Майдані, Артем саме перебував на Інститутській вулиці: «Я йшов по містку від Нацбанку до Майдану. Але не дійшов - відчув сильний поштовх в спину, і відразу віднялися ноги», - розповів він.

Артем був у свідомості аж до приїзду в лікарню: «Поки мене везли, я запам'ятав фразу медсестри із швидкої перед нами:« Що мені з ним робити? Мені ж його вже холодного принесли...»

У Києві Артему зробили дві операції, але стан його залишався дуже важким. «Мене і Сашку Гуча брати ніяка лікарня не хотіла - кажуть, боялися, що помремо. Ми були занадто важкі, - стверджує Запотоцкий. - Ризикнув тільки Ізраїль».

Гроші на лікування Артема збирали всією Україною - накопичили 144 тисячі гривень. І відразу відвезли його в клініку в Ізраїлі, де хлопцем зайнялися місцеві фахівці.

Зараз Артем йде на поправку і фактично заново вчиться ходити. Чоловік тренується за допомогою спеціального костюма, розробленого в Ізраїлі, і вірить, що обов'язково стане на ноги.

До слова, кулю з його грудної клітини лікарі діставати не ризикнули, щоб не нашкодити ще більше. Вона залишилася в тілі хлопця.

Про своє перебування на Майдані активіст не шкодує: «Це було питання вибору - підтримати Майдан або владу, діяти або мовчати. Я вибрав перше. І ні про що не шкодую».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: майдан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Швидкого одужання
Дійсно Людина якою можемо пишатись ми всі
Відповісти
Здоровья Тебе, Артем!
Відповісти
Тримайтесь. Ви молодець.
Відповісти
Останні новини
Поранений на Майдані волинянин житиме з кулею в грудях
01 липень, 2014, 10:51