На Волині процвітає «бурштинова мафія»

На Волині процвітає «бурштинова мафія»
Вже протягом десяти років на Лісовській, Вовчицькій та Чорторийській ділянках Маневицького району незаконно видобувають бурштин.

У цих ділянках за даними геологорозвідки, є значні поклади цього каменю, пише 1 липня газета Волинь-нова.

Бурштин незаконно добувають і транспортують за кордон. У травні двоє жителів Луцького району намагалися вивезти 3,5 кілограма обробленого каменю на майже 40 тисяч гривень. Ось такі прибутки!

Видобуток у копанках проводять на землях сільських рад і в лісі. Ліцензії для пошуку цінного каменю держава не передбачила, отже, цей промисел незаконний. Він завдає шкоди довкіллю, а ділки мають від нього чималий зиск, бо влада не контролює ситуацію.

За словами начальника обласного управління міліції Петра Шпиги в області діяла корупційна схема прикриття злочинів, до якої була причетна місцева влада, правоохоронці (зокрема виявлено незаконні оборудки міліціонера), а також жителі Рівненщини та Закарпаття.

Як повідомив начальник УМВС в області, наслідком боротьби Маневицького райвідділу міліції з незаконним видобутком бурштину цього року стало шість кримінальних проваджень за ст. 240 Карного кодексу. 19 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину і скеровано матеріали до суду.

Двом правопорушникам суд призначив покарання у вигляді штрафу — 6800 гривень.

«Система видобутку бурштину непроста. В ній чітко проглядається налагоджена схема. Тому активно працюємо, щоб виявити причетних до неї осіб», сказав Петро Шпига.

Він пообіцяв: «З часом матимемо серйозні результати. Відповідальності не уникнуть і керівники виконавчої влади, й місцеві жителі – учасники видобутку бурштину. За допомоги СБУ, прокуратури ці злочинні схеми розкриємо».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З даної статті зрозуміло тільки те, що нормально в нас можна тільки там де держава немає зиску... Бо там держава там хабарі, там обман, там непорядність. А так люди працюють і сімї годують. Молодці!!! Видобуайте!
Відповісти
майже 40 тисяч гривень. Ось такі прибутки!

суд призначив покарання у вигляді штрафу — 6800 гривень.
курам на сміх!!!

якби суд призначив 10 років тюрми і штраф 400 тисяч, то може і вплинуло би на ситуацію.
Відповісти
"олігархи" вже й у болоті....
Відповісти
спочатку всім керівникам усіх структур по 10 років тюрми а не простим людям
Відповісти
спочатку всім керівникам усіх структур по 10 років тюрми а не простим людям
Відповісти
Згоден з лісовиком.
Міліція і наїхала бо ніхто не платить за кришу і вхід. А так було б як на житомирщині заплатив і копай. А легалізовувати ніхто не буде бо не бкрадех міліард з легального бізнесу.
А ще ми голосували за них.
Відповісти
Останні новини
На Волині процвітає «бурштинова мафія»
01 липень, 2014, 12:07