Луцьк отримає 6 мільйонів гривень

Луцька міська рада підписала договір із забудовником торгівельно-розважального центру «Порт-сіті» на суму понад 6 мільйонів гривень, які обіцяють потратити на розвиток інфраструктури міста.

Про це повідомила заступник луцького міського голови Лариса Соколовська, пише Волинський інформаційний портал.

Зі слів Соколовської, відповідно до закону України про містобудівну діяльність, а також до рішення міської ради, яке з нього випливає, всі забудовники, які будуються у місті, повинні вносити певні відсотки від вартості будівництва (від 4 до 7%) у розвиток інфраструктури – дороги, комунікації, соціально важливі об’єкти.

Забудовник «Порт-сіті» - ПП «Реммеблі».

Соколовська повідомила, що стаття, яка передбачає цей внесок, вступила у дію з 1 січня 2013 року. На той час, коли надавались документи ПП «Реммеблі» на будівництво ТРЦ «Порт-сіті», закон ще не діяв, адже всі дозвільні процедури стосовно будівництва надавались ще у 2012 році.

«Зараз закон говорить, що перед початком будівництва всі забудовники мають звернутись до міської ради та підписати договір про пайову участь в розбудові міста. Ясно, якщо закон у 2012 році не діяв, ПП «Реммблі» щодо сплати цього внеску не зверталося. Цього року приміщення ввійшло в експлуатацію й ми ознайомили забудовника із таким законом та відповідним рішенням міської ради. 8 квітня підприємство звернулось у ЦНАП, подало документи про вартість забудови та попросили визначити розмір пайової участі, яку вони повинні внести у розвиток міста», – констатувала заступниця.

Відповідно до цієї інформації, міська рада провела розрахунки. На сесії міської ради це рішення виносили двічі (квітень та травень). І з 10 червня міська рада підписала із забудовником договір на оплату цих коштів.

Загальна вартість пайової участі ПП «Реммблі» становитиме 6 мільйонів 26 тисяч 770 гривень. Кошти в міський бюджет повинні бути внесені до 30 серпня 2014 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ПортCity
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отримає. Після того як Поліщук підняв це питання і запахло жареним. А так би - прокатило як і всі інші.
Відповісти
Цікаво, куди підуть ці гроші, чи щось в місці змінеться на краще!!!
Відповісти
Затьку соколовськоi...безплатно заправляеться бензином в луцьктепло,а ми потiм мерзнем(
Відповісти
Останні новини
Луцьк отримає 6 мільйонів гривень
01 липень, 2014, 14:33