Усі хочуть 5000 гривень, керувати і бумажки перекладати, − «біржовики» про випускників вишів

Усі хочуть 5000 гривень, керувати і бумажки перекладати, − «біржовики» про випускників вишів
Випускники волинських вишів хочуть одразу високі зарплати та керівні пости, натомість цураються «чорної роботи».

Про це розповіла перший заступник директора обласного центру зайнятості Світлана Корецька під час засідання круглого столу «Проблеми працевлаштування молоді» у вівторок, 1 липня.

За її словами, серед випускників «всі зразу хочуть 5000 гривень, керувати і бумажки перекладати».

Вона пояснила, що, згідно з опитуванням Київського інституту соціології, 40% випускників українських вишів мають завищені кар’єрні очікування.

Також у деяких вишах вчать за такими спеціальностями, за якими роботу знайти просто неможливо, тому часто юристам чи економістам доводиться працювати офіціантами чи «збирати ягоди в Польщі».

Вона додала, що у багатьох випускників низький рівень практичної підготовки. Зокрема, згідно з опитуванням Центру кар’єри обласного центру зайнятості, 46% студентів проходять практику «для галочки» без перспективи працевлаштування і втрачають шанс здобути практичний досвід ще під час навчання.

Начальник управління освіти Волинської ОДА Валентина Загрева відзначила, що випускники, які навчаються у Луцьку потім «бояться» їхати працювати в села.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- те і находимо. Серед випускників є маса толкових і таких,що хочуть працювати молодих людей. Управлінню освіти ОДА та ЦЗ не "діагнозами" потрібно розкидатись, а налагоджувати системну роботу у напрямку порфорієнтації та інтеграції студентів у робоче середовище.Більше спілкуєтесь зі студентами, приходьте до них та запитуйте, що їм потрібно для того, щоб визначитись, що вони знають про особливості ринку праці Волині. З таким підходом до молоді і папірці скоро нікому буде розкладати.
Відповісти
Ми й йдемо! За ініціативи служби зайнятості Волинської області в 10 навчальних закладах вже функціонують Центри кар'єри, в яких проводяться тренінги з самопрезентації студентів, зустрічі з роботодавцями, ознайомлення з особливостями ринку праці Волині. Профорієнтаційні термінали, до речі, поставлені за кошти служби зайнятості в 500 школах області. І
визначатись з професією, її затребуваністю на ринку праці потрібно ще в школі.
Відповісти
Головна особливість українського малого та середнього бізнесу полягає в тому, що всі керівні посади зайняті родичами, друзями і знайомими власників. Відповідно, ніхто молодих не навчає працювати. Маєш робити відразу, все й за всіх.
Робітничі професії? А де працювати? Кромберг, SKF, Модерн, на всіх місць не вистачить.
Відповісти
Останні новини
Усі хочуть 5000 гривень, керувати і бумажки перекладати, − «біржовики» про випускників вишів
01 липень, 2014, 16:26