Дев’ятьох мешканців волинського села затримали білоруські прикордонники

Дев’ятьох мешканців волинського села затримали білоруські прикордонники
Волинські селяни так захопилися збиранням ягід, що не помітили як порушили державний кордон.

У суботу, 28 червня, дев’ятьох мешканців села Щитинська Воля (Ратнівський район) затримали прикордонники Республіки Білорусь, коли люди збирали ягоди, - повідомляє «Слово Волині».

«Наше село розташоване поблизу кордону з Республікою Білорусь. Мешканці просто ходять в ліс по ягоди. До кордону – півтора кілометри, але білоруси все одно затримали їх на три дні», - розповідає мешканець села Щитинська Воля Микола Денисюк.

Додав також, що кожного із затриманих чекає депортація від двох до п’яти років.

Начальник прес-служби Луцького прикордонного загону Олег Личковський зазначив, що волинян було затримано в ста метрах від лінії державного кордону.

«У суботу ми отримали інформацію від білоруської сторони про те, що вони в ста метрах від лінії державного кордону під час збору ягід затримали громадян України. Тобто їх затримали як порушників державного кордону. У подальшому білоруськими прикордонниками були застосовані необхідні процесуальні дії», - каже Личковський.

Він повідомив, що 1 липня, вночі, громадяни у встановленому порядку перетнули державний кордон в пункті пропуску «Дольськ» (Любешівський район) із Республіки Білорусь в Україну.

«Волиняни були оформлені на в’їзд в Україну та обліковані як депортовані з Республіки Білорусь. Відповідно, сусідня сторона повідомила, що всі документи щодо їх затримання на території Білорусі будуть надані пізніше», - розповів Олег Личковський.

Зокрема, він додав, що українські прикордонники вирішуватимуть, як притягуватимуть громадян до відповідальності.

«Адже згідно законодавства України – за незаконний перетин державного кордону України передбачена адміністративна відповідальність. Відповідне рішення прийматиме суд. Згідно якого волинянам може загрожувати штраф від 1700 до 3400 гривень», - резюмував Личковський.

Волинські прикордонники закликають громадян бути уважнішими під час пересування в безпосередній близькості до державними кордону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прикордоніки, їхні "правосектанти"?
Відповісти
а де були раніше прикордонник, чому не інформували людей про можливі наслідки. Ці люди з покон=віків збирають чорниці в тих лісах. Тим більше, що недавно в інтервю бацька=лукащенка хвалився як білорусія дружить з українцями, як дозволяє прикордонним селам гриби-ягоди збирати в "його" лісах, а тут бачте вже і депортація порушників державного кордону. Бідні люди горбаться, роблять все для того, щоб в поліському селі вижити, бо ж неньці=україні не до цих бідових людей. Скільки вже будуть гнобити нащ український народ??????????
Відповісти
Собирайте пожалуйста, нам не жалко, только оформите документы, и пересекайте границу по закону через пункт пропуска, а не устраивайте проходной двор, не позорьте своих прикордонников
Відповісти
А чому мій коментар не опублікували , попередній. Що , свобода слова така у вас? А ти 9 людей, рідні брати білоруси тримають як в карцері, навіть їсти не дають, тільки води гарячої дали і все?
Відповісти
В Україні тоже будуть притягувати до відповідальності, за одне і теж правопорушення?
Відповісти
Останні новини
Дев’ятьох мешканців волинського села затримали білоруські прикордонники
01 липень, 2014, 18:31