Кожна сота українська дитина – алкоголік, – ВООЗ

Кожна сота українська дитина – алкоголік, – ВООЗ
Сорок відсотків неповнолітніх українців пхоча б раз на тиждень вживають спиртне.

Про це з посиланням на статистику ВООЗ повідомила прес-секретар Уповноваженого президентом України з прав дитини Юрія Павленка Олена Розвадовська, пише ЛІГАБізнесІнформ.

За з її повідомленням, 1% дітей наркологи ставлять діагноз «алкоголізм», а на кожні вісім дітей в країні припадає одна точка продажу спиртних напоїв та сигарет. Причому багато таких точок розташовані поблизу навчальних закладів.

За даними Павленка, за три місяці 2012 року в Україні правоохоронці зафіксували 3,5 тисячі фактів розпивання підлітками спиртного та куріння у громадських місцях.
Щодо людей, які продали дітям цигарки й алкоголь, складено лише 1,3 тисячі протоколів.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Юрій Павленко відкрив розділ «Перелік місць, де дітям продають алкоголь і цигарки». Він закликав усіх небайдужих виявляти місця, де неповнолітнім продають заборонені товари.

«Надсилайте фотографію таких торгових точок, вказавши адресу та дату незаконного продажу. Протягом доби ми внесемо ці місця в списку, а далі – направимо звернення про перевірку в податкову і органам місцевої влади», – написав Павленко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кожна сота українська дитина – алкоголік, – ВООЗ
20 квітень, 2012, 14:39