На Волині розгорівся скандал через журналістський оздоровчий центр на Світязі

На Волині розгорівся скандал через журналістський оздоровчий центр на Світязі
На Світязі розпочав свою роботу Міжнародний оздоровчий центр для журналістів Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України «Світязь». І хоча офіційне відкриття центру заплановане на 12 липня, вже місяць як у ньому відпочивають люди.

Загалом у центрі облаштовано вісім кімнат готельного типу для відпочинку майстрів пера та їхніх родин.

Головний редактор газети «Відомості.UA» Галина Федоренко стверджує, що більшість із цих кімнат планують поділити між собою кілька волинських редакцій.

«Вісім кімнат, які там є, поділили між собою. А саме: 2 кімнати забрав «Вісник», 2 – «Волинь», 2 - Держтелерадіокомпанія, 2 - залишають для всієї когорти журналістів області, а це самі розумієте, велика кількість людей. Пояснення просте – «у нас великі колективи», написала Галина Федоренко у Фейсбуці

«Вся інтрига в тому, що кімнати переходять на «довічну» власність... Нагадаю колегам, землю 1,2 гектара під будівництво бази свого часу урочисто виділив екс-губернатор Француз. На сьогодні там приблизно залишилось 20 сотих. Варто розібратись, куди поділась решта землі», додала вона.





Як пояснила у коментарі ВолиньPost Галина Федоренко, поширила вона цю інформацію свідомо, аби не уможливити такі дії керівництва обласної спілки журналістів.

«Не може так бути, щоб кілька редакцій, представники яких є членами секретаріату, між собою розділили базу відпочинку. Адже в області нараховується кілька сотень журналістів. Крім того, варто пам’ятати, що землю 1,2 гектара для будівництва виділила обласна держадміністрація. І її вартість обраховується далеко не в 100 чи 300 тисяч гривень. Крім цього, чималі суми грошей на певному етапі будівництва вкладали спонсори, зокрема депутат Верховної Ради Ігор Палиця. Відповідно має діяти чесний розподіл. І не треба обласному керівництву спілки принижувати журналістів районок та інтернет-сайтів, які вносять значиму лепту у розвиток волинської журналістики і не менше, ніж журналісти обласних видань, заслуговують на відпочинок та оздоровлення», - каже Галина Федоренко.

2 липня відбулося засідання секретаріату Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України. Тут від ідеї щодо розподілу кімнат між редакціями члени секретаріату "відхрестилися".

Було заявлено, що ніхто ні за ким закріплювати кімнат відпочинку не буде. Просто редакції, які внесли певні суми під час його будівництва, матимуть можливість оздоровити на базі більшу кількість своїх людей.

«Члени секретаріату заявили: центр буде виключно власністю спілки. Чудово. Поширена мною інформація дала свій ефект», - зазначила Галина Федоренко.

Голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України Михайло Савчак переконує, що кімнати за редакціями ніхто закріпляти не збирався.

«Мене здивував цей допис у соціальній мережі. Рішення щодо закріплення кімнат за певними редакціями секретаріат не приймав. Всі члени Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України матимуть рівні права на відпочинок», - заявив Михайло Савчак.

Пояснив Савчак і ситуацію із «киянами, які претендують на дві кімнати у центрі».

«Просто колеги з Києва попросили у нашому центрі оздоровити журналістів зі Сходу, які нині працюють у гарячих точках. Ніхто за ними кімнат закріплювати не буде», - відзначив Савчак.

Що до того, куди подівся гектар землі, виділений колишнім губернатором Волині Анатолієм Французом Волинській обласній організації Національної спілки журналістів України, то Михайло Савчак порадив розбиратися «із колишнім керівництвом спілки».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
забулися про поважну даму і стільки рейваху. розберися і пиши, журналістка, блін.
Відповісти
Останні новини
На Волині розгорівся скандал через журналістський оздоровчий центр на Світязі
03 липень, 2014, 14:28